Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ook horeca in Markthal maandag weer helemaal open: ‘We zijn heel blij met deze versoepeling’

Door Mark Vrolijk 27 mei 2020

Door heel het land werken horeca-ondernemers momenteel aan het klaarmaken van hun terrassen en restaurants, voor de grote heropening op 1 juni. Ook in de Markthal is alles dan weer helemaal open. “We zijn heel blij met deze versoepeling.”

Een kopje koffie afhalen of een stukje kaas kopen: daarvoor kon je in de Markthal de afgelopen weken nog prima terecht. Maar de restaurants en terrassen waren de afgelopen twee maanden akelig leeg. Vanaf maandag 1 juni komt daar verandering in: dan is heel de Markthal weer helemaal open. Wel met de nodige voorzorgsmaatregelen. Zo zijn er vaste wandelroutes en word je gevraagd bij binnenkomst je handen te desinfecteren.

Tekst gaat door onder het Facebookbericht dat de Markthal vandaag online zette:

Fijne vooruitzichten! 😍 Op 1 juni gaat de horeca weer open en kun je weer genieten van een lekker hapje en drankje…

Posted by Markthal on Wednesday, 27 May 2020

Blij

Yiannis Ikonomou van Grieks restaurant Elliniko staat te popelen om weer open te gaan. “Ik ben natuurlijk erg blij. Ik sta volledig achter de beslissing om per 1 juni weer open te gaan en vooral ook om dit stapsgewijs te doen. Het blijft natuurlijk toch een risico, zowel voor gasten als voor iedereen die in de horeca werkt. Daarom vind ik het erg belangrijk om alle overheidsrichtlijnen goed te volgen. We willen graag open, maar wel verantwoord. Ik heb er vertrouwen in dat dat met deze maatregelen goed kan.” Zo is reserveren voor het binnengedeelte verplicht en wordt alle bezoekers een aantal vragen gesteld over je gezondheid.

Wie de Markthal binnenkomt, moet eerst de handen schoonmaken met desinfecterende gel. Dat kan op meerdere plekken. © Frank de Roo

Passen en meten

Yiannis en zijn team zijn momenteel druk bezig met de nieuwe terrasindeling. Het is passen en meten, maar we hebben er vertrouwen in dat het gaat lukken. Ook het organiseren van het veilig kunnen werken is natuurlijk erg belangrijk. Wij hanteerden altijd al strenge hygiënemaatregelen, maar daar moeten we nu nog extra scherp op zijn.”

Op de Facebookpagina van de Markthal kun je zien wat gemiddeld de drukste momenten zijn. Zo kun je zelf een rustig moment uitkiezen.Meer over Markthal ontdekken?

Markthal

bezienswaardigheden

Gesloten10:00 - 20:00

Ds. Jan Scharpstraat 298, Rotterdam

Bekijk meer:bezienswaardigheden

adv.