Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

OMG! Nieuwe elektrische deelauto’s in Rotterdam: Tesla en Audi

Door Faayyaaz van Dijk 10 september 2019

Rotterdam heeft al flink wat mogelijkheden tot deelvervoer en daar is sinds kort een nieuwe partij bijgekomen. Na Amsterdam en Den Haag kun je in Rotterdam ook gebruikmaken van UFODRIVE.

Je kunt kiezen uit verschillende luxe auto’s: onder andere de Tesla Model 3, Tesla Model S en de Audi e-tron!  De auto’s zijn te vinden in de parkeergarage van Interparking onder de Markthal, lekker centraal. Als je een auto wilt huren moet hem daar ophalen en vervolgens ook weer inleveren.

UFODRIVE-app

UFODRIVE werkt in principe hetzelfde als de Felyx en de Lev. Je kunt via een applicatie op je telefoon, de UFODRIVE-app, een auto kiezen en reserveren. De gehuurde auto staat vervolgens opgeladen en gewassen klaar. Je hoeft alleen maar in te stappen en je date op te halen. Ook het terugbrengen gaat overigens snel: de auto hoeft niet te worden volgetankt, maar alleen worden aangesloten aan het oplaadpunt.

Prijzen

De prijzen variëren, luxer is uiteraard duurder: een Tesla Model 3 start vanaf €99,- per dag en de Tesla Model S is te huur vanaf €149,- per dag. Lijkt heel duur, maar dan mag je dus 24 uur gebruikmaken van je auto. Even een kleine berekening: een Felyx kost 0,30 cent per minuut. 24 x 60 = 1440 minuten in een dag… Dat keer 0,30 cent is €432,- per dag.

Dit zit in de prijs inbegrepen

  • De kosten voor het opladen
  • 300 kilometer. Kom je over dit aantal heen, dan betaal je 0,30 cent per kilometer. Weet je van tevoren al dat je over het aantal kilometers heen gaat komen, dan kun je dit invoeren in de app. Je betaalt dan 0,20 cent per kilometer
  • En natuurlijk een schone, frisse en luxe auto

Meer informatie kun je vinden op de website.

Lees ook:

Deelauto

Alles wat je moet weten over de elektrische deelautootjes + wij maakten een testrit! (VIDEO)

Heb je ze al gezien? Sinds  15 juli rijden er kleine, elektrische autootjes door Rotterdam: hoi Lev!...

Dit moet je dus niet doen op een Felyx-scooter, het kost je 500 euro!

Dit moet je niet doen met een elektrische deelauto, het kost je 75 euro!

adv.