Spannend! Rotterdam krijgt een ‘shared dark kitchen’ en dit is wat dat betekent

Aangeboden door The Kitchen Dojo

The Kitchen Dojo shared dark kitchen Rotterdam Junior Lugte
Foto: indebuurt Rotterdam

In veel internationale steden is het al een hit, en nu krijgt ook Rotterdam een shared dark kitchen: The Kitchen Dojo. In deze ruimte met meerdere keukens, maar zonder fysiek restaurant, kunnen culinaire ondernemers maaltijden bereiden. Voor bezorging bijvoorbeeld, of voor cateringklussen. Dat biedt volop mogelijkheden aan (startende) horeca-ZZP’ers die werkruimte zoeken om hun droom waar te maken, maar ook aan ondernemers die hun restaurant een nieuwe impuls willen geven of hun bezorggebied willen uitbreiden. Eind april is de verbouwing klaar en gaat hier geknald worden.

Junior Lugte is het brein achter The Kitchen Dojo. Hij is een van de mannen van Bite Club Rotterdam, werkte jarenlang bij Mise en Place, was manager bij de Kookfabriek en kan niet wachten om zijn eigen restaurant te starten. Door al deze ervaring weet hij als geen ander hoe frustrerend het momenteel is om te ondernemen in de horeca, en hoe slopend de coronamaatregelen kunnen zijn voor je ambitie. Gelukkig is Junior gezegend met een optimistische instelling, een hoop doorzettingsvermogen en bergen energie.

Kans om te starten in de horeca

In zijn zoektocht naar wat nog wél kan, stuitte hij op een pand aan de Rotterdamse Veilingweg. In eerste instantie wilde hij het gebruiken om Bite Club Rotterdam uit te breiden, alleen was de ruimte wel erg groot. Al snel bleek dat juist ideaal: met The Kitchen Dojo geeft hij nu ook andere ondernemers de kans om te starten in de horeca. Hij weet vanuit zijn horecanetwerk dondersgoed dat hij niet de enige is die door de crisis voor zichzelf is begonnen. Met dit concept geeft hij deze mensen de kans om hun droom na te streven zonder groot startkapitaal.

Lees verder onder deze video, waarin Junior vertelt waarom hij The Kitchen Dojo is gestart >

De opmars van maaltijdbezorging

Maaltijdbezorging was al enorm in opmars, en door het hele coronaverhaal is het in een stroomversnelling geraakt. Met The Kitchen Dojo maakt Junior duidelijk dat bezorghoreca en catering serious business zijn: geen bijzaak of stap terug – het kan heel goed het hoofddoel, het verdienmodel van je onderneming zijn.

Kwaliteit, lol, hard werken en sharing is caring

The Kitchen Dojo staat open voor ieder type culinaire ondernemer: of je nou granolabars maakt, complete catering voor bruiloften verzorgt, je thuiskeuken ontgroeit of het bezorggebied van je restaurant wilt uitbreiden naar het noorden van Rotterdam. Het biedt ook kansen voor restaurants die straks weer open mogen en hun bezorgservice willen behouden, zonder overbelasting van de restaurantkeuken en zonder bezorgers op het terras. Iedere keukenprins(es) is dus welkom bij The Kitchen Dojo. Zolang je werkstijl maar past bij de gang van zaken hier: kwaliteit leveren, hard werken, veel lol trappen en alles volgens het motto sharing is caring.

Lees verder onder deze video, waarin Junior uitlegt wat een dark kitchen is >

Sportschool met keukens

Bij The Kitchen Dojo deel je niet alleen de keukenapparatuur (en het onderhoud ervan), maar ook huur, gas, water, licht en internet. En vooral: ervaring, kennis en connecties. Staat een van de leden straks met een foodtruck op een festival, kan die bij de organisatie een goed woordje doen voor de anderen. Hier heb je je eigen werkplek, maar kom je met elkaars hulp tot grootse resultaten. Volgens Juniors filosofie – en geef hem eens ongelijk – ben je immers nooit uitgeleerd. Vandaar ook die naam: de definitie van ‘dojo’ is ‘een plek waarin men oefent’. Deze dark kitchen moet aanvoelen als een sportschool, met keukens in plaats van fitnessapparaten. In een sportschool bezit je ook geen bankdruk of treadmill, maar kun je er wel gebruik van maken. Je deelt de voorzieningen én de lasten.

Goed nieuws voor alle burgerfans in Noord

Vanaf eind april rijden de bezorgfietsen en -scooters hier af en aan, om de lekkerste, meest uiteenlopende maaltijden van The Kitchen Dojo naar jouw huis te brengen. De locatie – Veilingweg 50 – biedt ook mogelijkheden voor restaurants die zuidelijker gevestigd zijn en hun bezorggebied willen uitbreiden naar Rotterdam-Noord. Dat ziet Diego Buik ook – de chef van die fantastische burgerbar Diego’s op de Kop van Zuid. Hij is een van de eerste ondernemers die zich aansluit bij The Kitchen Dojo, en gebruikt het als ’t ware als dependance. Goed nieuws dus voor alle burgerfans in noord!

Lees verder onder de Instagrampost >

Minimaal investeren, maximaal knallen

Ben jij een culinaire ondernemer met ambitie en wil je nú knallen? Bij The Kitchen Dojo is ruimte om je droom na te jagen met een minimale investering en een laag risico. Er is ruimte voor vijftien tot twintig ondernemers. Je kunt hier 24/7 terecht en hoeft – als je eenmaal een sleutel hebt – niet te reserveren. Er zijn genoeg werkplekken beschikbaar voor alle leden. De ovens, gaspitten en bakplaten deel je in overleg met de andere aanwezigen. Wat betreft de kosten: afhankelijk van je wensen kun je kiezen voor vier verschillende lidmaatschappen. Hier lees je alle ins & outs. Junior staat trouwens ook altijd open voor een appje, een telefoongesprek of een bezoekje in de Dojo. Zijn contactgegevens vind je hier.

Volg de avonturen van The Kitchen Dojo via social media

Houd ook LinkedIn, Facebook en Instagram in de gaten. Hier verschijnen regelmatig nieuwtjes en video’s over The Kitchen Dojo.

The Kitchen Dojo

Veilingweg 50, 3034 KB Rotterdam

Nu gesloten

Meer informatie

The Kitchen Dojo

Veilingweg 50, 3034 KB Rotterdam

Nu gesloten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Coronaverpleegkundigen Erika en Petra: ‘Soms gaan we puzzelen om niet in huilen uit te barsten’”

Coronaverpleegkundigen Erika en Petra: ‘Soms gaan we puzzelen om niet in huilen uit te barsten’

Verpleegkundigen corona afdeling Franciscus Gasthuis Vlietland Schiedam Erika Petra
Ga naar “Rotterdammers opgelet: maak kans op een donatie voor een duurzaam project”

Rotterdammers opgelet: maak kans op een donatie voor een duurzaam project

Ga naar “Voor de werkzoekenden: 7 nieuwe vacatures in Rotterdam”

Voor de werkzoekenden: 7 nieuwe vacatures in Rotterdam

torens en lente rotterdam centrum

In onze gids

Ga naar “Dunkin’ Donuts Markthal”

Dunkin’ Donuts Markthal

 • Ds. Jan Scharpstraat 298
 • Koffiebars
 • Gesloten
Dunkin' Donuts zijaanzicht Markthal

Nu gesloten

Ga naar “Bar Pulpo”

Bar Pulpo

 • Scheepstimmermanslaan 15a
 • Visrestaurants
 • Gesloten
bar pulpo

Nu gesloten

Ga naar “Hawaii Poké Bowl”

Hawaii Poké Bowl

 • Stadhuisplein 32
 • Sushi restaurants
 • Gesloten
hawaii poke bowl

Aanbiedingen

Ga naar “Alle CêlaVita van € 2,78 voor € 1,39”

Alle CêlaVita van € 2,78 voor € 1,39

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 18 april 2021
Ga naar “Rijlessen bij Rijschool Virean”

Rijlessen bij Rijschool Virean

 • Geldig t/m 31 juli 2021
Rijschool Virean
Ga naar “Princes tonijnstukken en sardines van € 3,30 voor € 1,65”

Princes tonijnstukken en sardines van € 3,30 voor € 1,65

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 18 april 2021
Ga naar “Hangstoel Swing van € 179 voor € 159”

Hangstoel Swing van € 179 voor € 159

 • Xenos
 • Geldig t/m 25 april 2021
Ga naar “AH Vetplant, monstera of sansevieria in pot van € 5,99 voor € 3,49”

AH Vetplant, monstera of sansevieria in pot van € 5,99 voor € 3,49

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 18 april 2021

Vacatures

Ga naar “Evenementencoördinator”

Evenementencoördinator

 • Dordrecht Marketing
 • Fulltime
kerstmarkt-dordrecht-2019-1-indebuurt-dordrecht

Topper

Ga naar “Stafmedewerker AD”

Stafmedewerker AD

 • DPG Media
 • Fulltime
Central Post
Ga naar “Administratief medewerker Rotterdam”

Administratief medewerker Rotterdam

 • RAAAK Personeel
 • Parttime
Ga naar “Receptionist m/v Rotterdam”

Receptionist m/v Rotterdam

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Douane Declarant”

Douane Declarant

 • Page Personnel
 • Fulltime/Parttime