Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe lieveling op de Witte de With: the bellhop hotel opende tijdens de coronacrisis

Aangeboden door the bellhop hotel 29 mei 2020

Het zal je maar gebeuren: twee jaar lang werk je met alles wat je in je hebt toe naar de opening van je prachthotel, midden op de Witte de Withstraat, en nét voor de geplande opening slaat het coronavirus toe. Het gebeurde Yu-Meng Braumuller, Zetsia Lobo en Franton Maria van the bellhop.

O, Yu-Meng en Zetsia kregen eind februari ‘ook nog even’ een derde kindje. En om de chaos compleet te maken: wegens de maatregelen konden de andere twee kinderen niet naar school en de opvang, dus die liepen ook rond in het hotel.

Puur toeval

Tien jaar geleden hadden Franton en Zetsia al het plan met elkaar een horecazaak te openen. Twee jaar geleden kwam het besef dat de droom toch te sterk was om zomaar te laten gaan. Zetsia: “We wilden een zaak met koffie, lunch en simpel diner. Biologisch, anders dan anders, met Rotterdamse producten en voor veganisten én burgerliefhebbers. Op weg naar een pandje op de Eendrachtsweg liepen we per toeval hierlangs. ‘Hotelondernemer gezocht’ stond er op het raam. We waren niet op zoek naar een hotel, dus liepen gewoon voorbij. Een week later zaten we met z’n allen thuis en zeiden we: ‘Die locatie is wel heel uniek en top… En dat concept dat we hebben bedacht kan je ook in een hotel toepassen. Waarom niet?” Het was het begin van het Bellhop-avontuur.

Lees verder onder de foto’s >

Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam

Mengeloes van Scandinavisch en Caribisch

Het pand werd de afgelopen tijd grondig onder handen genomen. Er kwam een extra verdieping, die qua stijl niet te onderscheiden is van het oorspronkelijke gebouw. Daardoor passen in dit design-boutiquehotel nu vijftien kamers. Niet al te groot, maar waanzinnig mooi: een mengelmoes van Scandinavische strakheid en Caribisch kleurgebruik. Yu-Meng: “We houden van het Scandinavische, maar vonden het vaak een beetje te kil. We zijn allemaal opgegroeid op Curaçao, dus kleur vinden we belangrijk. We wilden de coolness, maar tegelijkertijd het speelse en kleurrijke. Het interieur ontwierpen we met Depot Rotterdam en twee Noorse architecten. Er ontstond een bijna vriendschappelijke sfeer. Zij vonden het ook écht leuk om te doen.”

Wist-je-datjes en een zwevende wolk

Het resultaat is een plek waar we het liefst permanent zouden wonen. Met vloeren van beton en kurk, wist-je-datjes op de gang, een zwevende wolk die het restaurantgedeelte in tweeën splitst, een lage bar – voor het ‘keukentafelgevoel’, planten waar de gasten zelf voor mogen zorgen en een stuk wand dat steeds gevuld wordt door een andere lokale kunstenaar. Niet alleen de ‘groene’ gedachte staat centraal bij the bellhop, maar ook: hoe ga je om met je medemens? Yu-Meng: “We willen mensen bewust maken dat we voor elkaar moeten zorgen. We accepteren elkaar, tolereren elkaar, maar daar houdt het vaak op. Misschien passen bepaalde dingen uit een andere cultuur ook wel goed in jouw leven. Proef daar eens van.”

Lees verder onder de foto’s >

Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam

Geen recht op financiële steun

Yu-Meng: “We dachten: dit is hét jaar. Met het Eurovisie Songfestival, het EK, de Olympische Spelen, de marathon natuurlijk… Alles was eigenlijk goed. Zoals een ondernemer doet brachten we ook de risico’s in kaart, maar dit scenario hadden we nooit kunnen bedenken. De omzet die we hadden berekend is er niet. Met geld uit eigen zak proberen we te overleven. Voor de NOW-regeling komen we niet in aanmerking: we vallen precies tussen wal en schip. Maar ondertussen was het personeel een paar maanden voor opening al begonnen…”

Salaris inleveren

Zetsia: “We hebben een heel hecht team opgebouwd, dat met ons meedenkt over hoe we dit kunnen overleven. Sommigen zijn zelfs bereid geweest om salaris in te leveren of even thuis te zitten. Maar we zitten nog steeds in hetzelfde schuitje, want ook bij het aangekondigde tweede pakket maatregelen is de omzetdaling bepalend voor hoe erg je geraakt bent. Wij hadden nog geen omzet. Wel al heel veel reserveringen, maar die – bijna volle maand – omzet is door de coronamaatregelen als sneeuw voor de zon verdwenen. We gaan er wel echt voor pleiten dat het tweede pakket ook gaat toezien op ondernemers die net open zijn, anders kan je de zaak gewoon sluiten.”

Lees verder onder de foto’s >

Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam

Avond-/bierstraat én leuke overdagstraat

Met toegezegde medewerking van de gemeente, gaan ze de focus nu leggen op Nederlanders die op stadsvakantie willen. Daarmee hopen ze voorlopig de helft van de kamers te kunnen vullen. Maar the bellhop moet ook vooral een plek worden voor ons, Rotterdammers. Zetsia: “De Witte de Withstraat is een beetje een ‘avond-/bierstraat’ geworden. We willen er ook weer een leuke overdagstraat van maken. Daarom focussen we ook op de ochtend, met goed ontbijt. To go, als mensen willen: een lekkere koffie, een croissantje of simpel, snel ontbijtbroodje. We willen dat buurtrestaurantje zijn waar je speciaal naartoe komt om lekker een hapje te eten, zonder of met kinderen. Beneden komt nog een leuk kinderhoekje, en we zorgen dat er genoeg lekkers voor ze op de kaart staat.”

Coronamaatregelen bij the bellhop

Door een speciaal afzuigsysteem is er binnen continu een stroom aan frisse lucht, en het personeel zal de eerste periode mondkapjes dragen. Voor Zetsia is het dubbel: “Aan de ene kant geeft het een veilig gevoel, maar het gevoel van gastvrijheid gaat er wel een beetje aan.” Tijdens de twee maanden dat the bellhop nu open is voor to go-service, zijn ze al aardig gewend geraakt aan de aangepaste routines. “Koffie zetten doen we met handschoen aan. Raken we de iPad aan, dan trekken we ‘m uit. We proberen zo inventief mogelijk te zijn. De barkrukken gebruiken we nu bijvoorbeeld als uitserveertafel: we zetten het dienblad erop, zodat de gasten zelf hun bestelling eraf kunnen halen. We hebben de afgelopen tijd wel goed kunnen oefenen.”

Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam


Deze bijdrage wordt je aangeboden door the bellhop hotel. Meer over the bellhop hotel ontdekken?

the bellhop hotel

hotels

Witte de Withstraat 77, Rotterdam

Bekijk meer:hotels

  • Wil jij een 'Nieuw in Rotterdam' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Rotterdam.

adv.