Bij dit nieuwe restaurant op de Witte de Withstraat eet je Thaise tapas
Sawatdee Kha! Zin in zonnig nieuws in januari? Er zit een nieuw Thais restaurant op de Witte de Withstraat. Verwacht…
Gastrobar STER heeft er een grote broer bij in Kralingen: Restaurant STER. In het voormalige pand van Restaurant Fred, dat is verhuisd naar de Boompjes, vind je nu een fine-dining-variant met graffiti, azuurblauwe tafels, een kaaskar en natuurlijk culinaire gerechten.
Wie bekend is met de gastrobar weet dat chef Terry Priem (43) de sterren van de hemel kookt. Samen met zijn vrouw Esther van Otterloo (44) tilt hij zijn eigen STER naar een hoger niveau: “Hier koken we next level als je het vergelijkt met de gastrobar en op een niveau zoals ik dat nog nergens anders deed.”
Net zoals bij de gastrobar kun je ook in dit restaurant genieten van verschillende menu’s: het STER chef’s menu (ook in vegetarische variant) en het STER exclusief menu. De laatste is voor de echte fijnproevers en zit vol exclusieve ingrediënten zoals kaviaar en truffel.
Daarnaast zijn er ook verschillende gerechten uit de menu’s à la carte te bestellen en er is een lunchmenu. Ben je gek op een kaasplankje? Er is een heuse kaaskar in de zaak die zo aan je tafel wordt gereden. Iene, miene, mutte.
Lees verder onder de foto’s >
Leuk weetje: STER is niet vernoemd naar de bekende Michelin-sterren. Chef-kok Terry deed vroeger namelijk zelf aan graffiti. Zijn signatuur was een ster, vandaar de naam en het logo van beide zaken. Het nieuwe restaurant heeft daarnaast ook een groot opvallend graffitikunstwerk aan de muur. Niet zo kleurrijk als die in de gastrobar, maar een zwart-wit kunstwerk met gouden details.
Verder is het interieur een chique en luxe, met zachte fauteuils, houten wanden, stalen constructies met glas en hippe ronde tafels. Esther: “Eyecatchers zijn de blauwe kolommen in het restaurant, de azuurblauwe epoxy tafelbladen en de kleurrijke bloemboeketten.”
Restaurant STER is sinds 16 januari open aan de Honingerdijk 265. Er is plek voor zestig gasten. De komende maanden kun je van dinsdag tot en met vrijdag terecht voor lunch (12.00 en 14.00 uur) en diner (18.30 tot 22.00 uur) en op zaterdag alleen voor diner. In het voorjaar gaat de zaak ook open op maandag.
In onze gids
Populaire rubrieken