Nieuw aan de Maas: een pop-upbar met de veelbelovende naam ‘Palmboompjes’
Als je je pop-upbar 'Palmboompjes' noemt, dan heb je wat ons betreft al een streepje voor. En dan ziet het...
We worden er zo blij van: nieuwe restaurants die openen in onze stad. Ook in dit rare jaar waarin de horeca grotendeels gesloten was, hebben we er weer een heleboel pareltjes bijgekregen. Hierbij een overzicht van onze nieuwe favorieten die in 2020 zijn opengegaan.
Bij veel van deze hotspots kun je ook bestellen voor thuis en anders kunnen ze op je lijstje voor het moment dat we weer de deur uit mogen!
Misschien was je het bijna vergeten, maar de afgelopen zomer konden we echt wel wat meer genieten van leuke dingen buiten de deur. Zoals een lekker drankje drinken bij deze nieuwe favoriet: het pop-upterras Palmboompjes. In een zomer zonder vakantie en festivals zat je hier wel goed tussen de tropische takken met uitzicht over de Maas. Duimen dat deze hotspot in 2021 ook zijn deuren weer opent.
In mei ging het tapasrestaurant Bar Berta in de Veerhaven open. Je kunt hier terecht voor de beste Spaanse happen en dranken: denk aan pata negra of manchego met een glas Vermouth. Grappig feitje: Bar Berta is vernoemd naar het hondje van eigenaren Remco en Magdalena. Tijdens de lockdown kun je hier ook een tapasbox voor thuis bestellen!
Heerlijk eten met een prachtig uitzicht over de stad: bij het rooftoprestaurant van Fontein zit je goed. Toen dit fine dining restaurant openging, mochten wij langs voor een proefdiner. En dat was een feestje! Bij Fontein rooftop gaan alle gasten tegelijk aan tafel en hierdoor ontstaat er een knusse sfeer. Tel de zonsondergang erbij op en de avond is compleet.
Op de Coolsingel vind je sinds het voorjaar Ajisan Ramen. In dit restaurant eet je noedelsoep zoals je het in Japan geserveerd krijgt. Wij spraken eigenaar Tony over zijn lessen bij de Japanse ramenkampioen en het openen van een zaak op afstand.
De Maaskantine is een nieuwe hotspot in de Esch, een plek waar je normaal niet zo snel komt. Denk aan een stadse strandtent, met uitzicht over onze geliefde Maas. En een kaart vol Caribische gerechten van de barbecue. Ook tijdens de lockdown kun je bij de Maaskantine terecht voor allerlei lekkers voor thuis: van cocktails tot chicken wings.
Het Eiland van Brienenoord is al een onontdekte parel van de stad; het knusse Buitenplaats Brienenoord is nog minder bekend. Afgelopen zomer kookte eilandkok Jasper hier iedere vrijdag ‘een weerstandverhogend driegangendiner van half zes tot kampvuur’. Dat klinkt toch als een sprookje! Houd de kanalen vooral in de gaten om te zien of er op dit bijzondere plekje in het nieuwe jaar ook weer diners worden geserveerd.
Cocktails en karaoke: wat wil je nog meer? Het populaire Koreaanse restaurant Seoul Sista opende in augustus een tweede locatie aan het Weena. Je kunt hier aan de ‘all-you-can-eat barbecue’, maar ook zijn er allerlei andere gerechten van de kaart te bestellen. Na het eten is het tijd om de stembanden op te warmen, want bij Seoul Sista kun je dus ook karaoken.
TIWYA op de Kruiskade is een club vs. restaurant. Je krijgt kleine Indonesische hapjes geserveerd in een donkere omgeving met enorme bar in het midden. Zodra de gong klinkt, is het tijd voor de DJ om zijn of haar beats te laten horen. Tijdens de lockdown kun je ook bij TIWYA bestellen voor thuis. Kijk voor meer informatie op de website.
Ze waren vijf dagen open voor de tweede lockdown van start ging. Het Statencafé heeft nog weinig gasten kunnen ontvangen, maar de deuren staan wel wagenwijd open voor de hele buurt. Je kunt er terecht voor een uitgebreid take-away menu. Van verse croissantjes en sap voor ontbijt tot sandwiches als lunch of een lekker diner voor thuis. Eigenaar Wim kan niet wachten tot het terras open kan in het voorjaar van 2021.
De Spaanse Moeder is een nieuw afhaal- en bezorgrestaurant aan het Bentinckplein. Na een succesvolle locatie in Den Haag opent deze mama met haar twee zoons een tweede vestiging in Rotterdam. Op het menu staan traditionele gerechten zoals stoofpotjes en ook een eigen versie van onze kapsalon: met een basis van patatas bravas, chorizo, gebakken ei, sla en gesmolten Manchegokaas.
In dit restaurant aan het Oostplein gebruiken ze, volgens de serveerster, in ieder gerecht aubergine. Dus houd jij van deze paarse groente, dan moet je bij de Zijderoute Culinair zijn. Eigenlijk sowieso als je de Mediterrane keuken lekker vindt. Ze serveren hier authentieke gerechten uit alle landen van de zijderoute.
Arzu heeft in 2020 een tweede vestiging geopend in de stad. De nieuwe locatie op het Middellandplein heeft zelfs een kleine binnentuin, dus daar kun je heerlijk buiten zitten. Voor de rest eet je hier, zoals je van Arzu gewend bent, stapels Amerikaanse pannenkoeken en allerlei huisgemaakte chocoladerepen. Deze foodbars zijn er in allerlei smaken: van salted crunch tot mellowfudge of blue vanilla.
Blijf op de hoogte
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Rotterdam en blijf op de hoogte van alles over en rondom Rotterdam.
In onze gids
Populaire rubrieken
Aangeboden door Uitagenda Rotterdam
In onze gids
Populaire rubrieken
In onze gids
Populaire rubrieken