Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Koffie en ‘pleuriszooi’: Danielle en Elise verblijden de stad met Pleur

Door Britte Kramer 24 augustus 2018

Bergpolder heeft er een nieuwe hotspot bij: Pleur! Danielle (31) is het gezicht van de conceptstore, zus Elise (34) de ondersteunende kracht. Op 1 september gaat de winkel slash koffietent officieel open, maar wij gingen alvast langs voor een bakkie.

De naam Pleur was snel bedacht: je kunt hier namelijk een bakkie pleur drinken – van Man met Bril – en lunchen, maar ook, zoals ze zelf zeggen, allerlei ‘pleuriszooi’ kopen. Geen oude troep, maar mooie retro vondsten – van banken tot vazen – die de zussen bij elkaar scharrelen, leuke spullen van lokale ondernemers en zelfgemaakte macramé-items. Ook is er een kelder waar workshops gegeven gaan worden en waar je vergaderingen kunt houden.

Oma’s appeltaart (maar echt!)

Danielle: “‘s Morgens hebben we yoghurt met toppings, ‘s middags verse broodjes, tosti’s en soep. Alles net even anders, maar toch toegankelijk en lekker vers en zelfgemaakt. Oma bakt de appeltaarten, onze moeder de cakes, zoals carrotcake en bananencake. Van oma kregen we hele instructies mee over hoe de taarten afgebakken moeten worden.” 

Pleur

Franse schatten op de Swan Market

De ouders van Danielle en Elise hebben een huis in Frankrijk. Elke keer kwamen de zussen terug met allerlei schatten van plaatselijke markten. Danielle: “Uiteindelijk zeiden steeds meer mensen: ‘O, wat leuk! Kun je volgende keer dit of dat voor me meenemen?’ We zijn toen dingen gaan verkopen via Marktplaats en Facebook, en uiteindelijk via Swan Market. Toen COLLECTIV. by Swan werd geopend werden we gevraagd om ook in de winkel te komen staan en toen ging het echt heel hard. Dat hadden we helemaal niet verwacht joh; we bleven maar bijkopen!”

Te veel leuks, te weinig ruimte

“Op een gegeven moment kwam het idee ‘joh, misschien is het leuk om wat voor onszelf te doen’. We zagen zo vaak leuke meubels, maar hadden geen ruimte meer. Mijn huis stond vol, Elises huis stond vol… We vonden het jammer dat we vaak dingen moesten laten staan. Het leek ons zo leuk om een hele winkel te openen; dat je alles kan kopen omdat het in de winkel past. Toen begon de zoektocht naar een pandje. Ik woon hier zelf al tien jaar, dus wilde graag iets in de buurt. Op een gegeven moment fietst ik hier langs en zag ik: hé, Colours Kunst & Koffie gaat verhuizen! Op 1 juli kregen we de sleutel, en toen moest ik mijn baan in de jeugdzorg opzeggen. Maar ik had hier zóveel zin in, dat ik dat niet heel eng vond. Het was ook gewoon goed.” Elise: “Soms moet je een risicootje nemen.” Elise werkt nog wel in de jeugdzorg. Zij zal zich vooral in het weekend met Pleur bezighouden.

Pleur Rotterdam

Alles is te koop, behalve de bar

Danielle: “Ik wil dat mensen naar Pleur komen als ze denken: O, ik moet nog een cadeautje! Er is hier altijd wat te vinden. Niet alleen vintage, maar ook sieraden, kinderkleding, tassen, schilderijen, thee, hebbedingetjes met leuke Rotterdamse teksten… Alles is te koop, behalve de bar. Maar het moet vooral leuk en gezellig zijn, daarom zorgen we ook voor een huiselijke sfeer.” Uiteindelijk willen de meiden ook de gemeenschappelijke tuin achter de zaak opknappen en er tafeltjes neerzetten.

Mensen wegsturen

“Sinds we hier bezig zijn komen er elke dag mensen langs. Soms kom ik gewoon niet toe aan de dingen die ik moet doen. Dan is het: deur op slot en niet kijken. Maar we krijgen hele leuke reacties. Iemand had zelfs een foto gemaakt door de ruit en via Instagram een berichtje gestuurd: ‘Dit willen we kopen!’ 1 September gaan we officieel open, maar vanaf 25 augustus sturen we mensen niet meer weg.”

Cadeautje!

Leuk: als je op 1 of 2 september iets koopt bij Pleur, met een minimale waarde van €10,-, krijg je zo’n heerlijk bakkie pleur cadeau. Gaat dat zien en proeven!


Meer over Pleur ontdekken?

Pleur cadeauwinkels

Geopend09:30 - 17:30

Bergselaan 291a, Rotterdam

Bekijk meer:cadeauwinkels
  • Wil jij een 'Nieuw in Rotterdam' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Rotterdam.

adv.