Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Insidertip: hier bestel of haal je nu vegan pizza’s

Door Anne Klapmuts 28 november 2020

Het grootste gemis bij plantaardig eten? Juist, kaas. Dat vinden de meeste mensen en ook de neven Pim en Thijs ervaren het. Toch zijn ze de Vegan Pizza Bar begonnen met een volledig plantaardig menu. Die vegan kaas hebben ze uiteindelijk zelf maar ontwikkelt. 

Thijs van Woerkom werkt al vijftien jaar als kok en samen met zijn neef Pim Baljon wil hij graag mensen aanzetten om meer plantaardig te eten. “Pizza is het meest bestelde eten, maar die zijn niet vaak vegan.” Tot nu dus!

Gesmolten kaas

Dat een pizza vaak niet vegan is, is op zich logisch. Want wat is er nou het lekkerst aan zo’n krokante bodem met tomatensaus: precies, die gesmolten kaas bovenop. Thijs en Pim vonden dat ook en gingen voor de opening van hun afhaal- en bezorgrestaurant op zoek naar de beste veganistisch variant. Pim: “We zijn overal gaan testen, zelfs in Berlijn en Londen: dé vegan steden. Maar nergens vonden we lekkere plantaardige kaas. Ze gebruiken vaak veel vet en aroma’s en daardoor smaakt het zoetig en chemisch.”

Lees verder onder de foto >

Bij gebrek aan een goede variant, zijn de heren dus zelf de keuken in gedoken. “Tijdens het testen, kwamen we erachter dat het vaak de aroma’s zijn die de slechte smaak geven. Dus toen zijn we anders gaan denken. Waarom ligt er kaas op een pizza? Dat gaat om structuur en ervaring, misschien kunnen we die wel namaken”, vertelt Pim. “Dat is gelukt. We gebruiken bijvoorbeeld veel groentecrèmes van pastinaak, bloemkool of pompoen. Het smaakt niet perse naar kaas, maar het is wel lekker smeuïg. En het ziet eruit als een normale pizza. De pizza is ook minder zwaar en dat wordt bij de klanten juist gewaardeerd.”

Het menu

Op het menu staan allerlei verschillende pizza’s: de sexy veggie, happy shrooms of couli truffle. Ook de desserts zijn volledig plantaardig. Bestel een fudge taartje met chocola of een frangipane met amandel.

De Vegan Pizza Bar is van donderdag tot en met zondag open voor afhaal en bezorgen.


Meer over Vegan Pizza Bar ontdekken?

Vegan Pizza Bar

Gesloten17:00 - 21:30

Bredestraathof 56, Rotterdam

Lees ook:

Tandoor16

Dit zijn de lekkerste vega(n) bezorgrestaurants voor elk moment van de dag

Nu de horeca verplicht vier weken dicht is, schieten de bezorgservices weer als paddenstoelen de gro...
guliano rotterdam

8 x hier haal je de lekkerste broodjes in Rotterdam

Wat is er nou beter dan lunchen met een goed belegde boterham of broodje? Precies! In Rotterdam zijn...
yogisha rotterdam yogawinkel

Namasté! In deze winkel op de Van Oldenbarneveltstraat koop je binnenkort al je yogaspullen

Van matten tot tassen en van meditatiekussens tot dekens: Yogisha verkoopt het allemaal. Zowel onlin...
  • Wil jij een 'Nieuw in Rotterdam' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Rotterdam.

adv.