Jippie! Kilo Kilo Vintage opent een vaste winkel in hartje Rotterdam
We hebben leuk nieuws voor alle liefhebbers van tweedehandswinkels, vintage markten en kilo sales. Aanstaande zaterdag opent er een nieuwe…
Goed nieuws! Om lekkere visjes bij A La Plancha te eten, hoeft het nu niet meer droog en zonnig te zijn. Het populaire pop-uprestaurant heeft nu namelijk een vaste stek op het Noordereiland, schuin tegenover het drijvende ponton. Je kunt hier het hele jaar pelgarnalen eten, maar laat je ook verrassen door vlees- en vegetarische gerechten.
Bij A La Plancha – aan wal, zoals het restaurant heet, hebben ze een ander menu. Geen visliefhebber? Dat is geen probleem. Ze serveren allerlei soorten tapas, zoals Spaans gekruide gehaktballetjes, artisjokharten gemarineerd in citroen en patatas bravas.
Bij de nieuwe parel koken ze met seizoensgebonden producten en vooral waar de chefs zelf trek in hebben. De menukaart wisselt, dus je kunt telkens verrast worden. Denk aan huisgemaakte Engelse chicken pie, Hollandse asperges met ham en een klassieke bisque d’homard (kreeftensoep). Maar je kunt er ook terecht voor een borrel met bitterballen en oesters.
Lees verder onder de foto’s >
Voor de nieuwe eigenaar Tim Zwart was de opening in april een droom die uitkomt. Door steun van het eiland kon hij de deuren openen, want buurtbewoners en vaste gasten zijn aandeelhouder van A La Plancha. Zo steunen ze het restaurant en mogen ze tijdens speciale avonden meedenken over de toekomstplannen. Natuurlijk onder het genot van heerlijke tapas.
De chefs van A La Plancha werken ook samen met de buurt, want daar halen ze veel ingrediënten vandaan. Zoals brood van bakkerij Fadi’s en speciaal gemberbier (met alcohol) door de Gulpener bierbrouwerij. Ga jij dit zomerse biertje snel proeven?
Aangeboden door Cleopatra Ink
In onze gids
Populaire rubrieken