Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De allereerste brandstore van Secrid móest in Rotterdam komen

Aangeboden door Secrid 30 november 2019

Sinds donderdag 28 november heeft Rotterdam er een prachtige nieuwe winkel bij: de brandstore van Secrid, op de hoek van de Meent en de Goudsesingel. Voor wie Secrid nog niet kent: dit Nederlandse merk maakt al tien jaar handige, veilige én mooie kaarthouders.

Nieuwsgierig als we zijn, gaan we meteen even langs. Het eerste dat opvalt is de inspirerende quote op het raam. Die zal regelmatig wisselen, horen we van Marianne, die ons ontvangt. Marianne vormt de helft van het ontwerpersduo achter Secrid en vertelt trots over de winkel en het merk zelf.

Secrid Rotterdam quote

7.000 verkooppunten in 70 landen

Secrid is een Nederlands merk, opgericht door Marianne en René van Geer. Begonnen vanuit een visie op hoe ‘de nieuwe portemonnee’ eruit zou moeten zien. Een aluminium kaarthouder bestond immers nog niet. Inmiddels worden de artikelen van Secrid verkocht in 7.000 winkels, verdeeld over zeventig landen. En toch was er nog steeds geen brandstore. Het was wel een wens, want Marianne wilde graag een plek om nieuwe dingen te proberen, zelf contact te hebben met de consument en het publiek echt te leren kennen.

Secrid Marianne

Ode aan ouders

Even leek het erop dat die brandstore in Venetië kwam, maar uiteindelijk wordt de winkel daar gedeeld met het Italiaanse koffermerk Bric’s. Toen besloot Marianne: die eerste eigen winkel moet in Rotterdam komen. “Mijn moeder is 4,5 jaar geleden overleden. Mijn vader drie dagen later, op de dag van haar geplande begrafenis. Zij komen hier vandaan en hebben de oorlog meegemaakt. Ze verhuisden naar Delfgauw, maar hebben Rotterdam altijd gemist. Ik ben ook heel erg opgevoed met ‘niet lullen maar poetsen’. Rotterdam is nu een heel populaire stad aan het worden. Zo zie je: als dingen in het leven soms heel erg tegenzitten, kan dat later ook een pré zijn. Zelf zijn wij door de crisis Secrid begonnen. Niet bij de pakken neer gaan zitten, maar dóórgaan. En je hebt hier een ander soort toerisme dan in Amsterdam. Zo leren we ook weer van andere culturen.”

Duurzaamheidsdilemma’s

In de winkel vind je niet alleen producten van Secrid zelf, maar ook ‘Secrid Choices’: een wisselend aanbod aanverwante producten die wisselen met de seizoenen. Dat kan van alles zijn, als het maar aansluit bij de manier waarop Marianne en René in het leven staan en de bedrijfscultuur van Secrid. Veel van die producten ontdekken ze tijdens hun reizen en op beurzen. Allemaal vertellen ze een verhaal, en het leuke is dat je ook echt op briefjes leest waarom zo’n product in de winkel van Secrid is beland. Hetzelfde geldt overigens voor de boeken die je er kunt kopen. Op dit moment liggen er potloden van Caran d’Ache; een oud Zwitsers merk dat bijna nergens meer te koop is, maar erg bewust en duurzaam is. Punten waar Marianne en René veel waarde aan hechten. Al stuiten ze ook regelmatig op ‘duurzaamheidsdilemma’s’.

Zelf samenstellen en laten graveren

“We zijn daarin niet heilig. Zo verkopen we drop uit Scandinavië in kunststof potjes. Dat zouden we graag anders zien. Maar: ieder bedrijf doet op zijn manier z’n best. Wij staan vooral voor minder kopen, en dan producten van goede kwaliteit, die goed geproduceerd zijn.” De ‘repairhoek’ rechts bij binnenkomst illustreert dat. Je kunt hier je wallet gratis laten repareren en een eigen combinatie samenstellen van cardprotector en hoesje. En: met de graveermachine laat je voor vijf euro, in een mum van tijd, een persoonlijke tekst op het aluminium zetten. Hoe leuk is dat?!

Secrid reparatie

Leer en jacquard

Secrid verkoopt veel leren wallets, maar daar is wel over nagedacht. Marianne: “Leer is een afvalproduct. Dat van ons wordt heel schoon geproduceerd en heeft een lange levensduur. Er zijn wel alternatieven, maar die zijn vaak minder schoon en duurzaam. Wat mij betreft zijn de wallets van jacquard de ultieme non-leather versie. Het materiaal heeft een rijke historie, wat fijn is voor iets dat je elke dag bij je draagt. Het jacquard waarmee wij werken wordt gemaakt door een weverij in Heeze, Brabant. ”

Heel veel geel

Niet alleen het jacquard, maar de complete productie voor Secrid vindt plaats bij Nederlandse leveranciers. Het assembleren gebeurt in vier sociale werkplaatsen. Twee keer per jaar verschijnen er nieuwe items, maar Secrid focust zich vooral op classics. Toch signaleert Marianne af en toe een verschuiving. “Ik zie nu ineens heel veel gele portemonnees. Geel is de kleur van verandering. Dat zegt dus ook iets over de tijdgeest.” Wat iets over de mensen achter Secrid zelf zegt, is de koffiehoek. Die is vrij prominent aanwezig, en niet zonder reden. Marianne: “Koffie is bij ons op kantoor heel belangrijk. Hier kun je dus lekkere koffie drinken én onze speciale blend kopen.”Meer over Secrid ontdekken?

Secrid

winkelen

Meent 2, Rotterdam

Bekijk meer:winkelen

  • Wil jij een 'Nieuw in Rotterdam' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Rotterdam.

adv.