Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkort in Rotterdam: een nieuwe brouwerij mét restaurant

Door Britte Kramer 22 januari 2020

Eind 2020 is Rotterdam een bierwalhalla rijker. In een oude fruitloods aan de Merwehaven opent dan Stadshaven Brouwerij Rotterdam, als onderdeel van M4H Rotterdam. Het gaat om een initiatief van de Bierfabriek, die je al kunt kennen uit Delft, Almere of Amsterdam.

Zoals op elke locatie, zal ook in Rotterdam een microbrouwerij middenin het restaurant komen te staan. En ook de op houtskool gegrilde kippetjes waar de Bierfabriek bekend om staat worden straks in de Merwehaven geserveerd. Dat hier serieuze hoeveelheden bier geproduceerd gaan worden is wél nieuw, want de andere Bierfabrieken brouwen alleen voor de locatie zelf.

Rotterdamse invloed

Dat betekent ook dat er nieuwe bieren gaan komen, naast de Amber, de Porter en het Blondbier dat ze nu al brouwen. Het uitgangspunt? Karakteristieke, maar toegankelijke bieren. Wees niet bang dat dit louter een 020-feestje wordt, want ook Rotterdammer Reinier Schipper is actief betrokken bij dit project. Toen hij – ooit CEO van United Dutch Brewers – van het project hoorde ging zijn ‘Rotterdamse bierhart’ sneller kloppen. Dat zal ook het geval zijn geweest bij de Rotterdamse meesterbrouwer Wesley Aarse, die het brouwteam gaat leiden.

Lees verder onder de foto >

Bierfabriek Rotterdam
Impressie Bierfabriek en Stadshaven Brouwerij Rotterdam

Grootste brouwerij van Rotterdam

De brouwerij zal zo’n twee miljoen liter bier per jaar produceren (welkom, jongens!), en daarmee de grootste van Rotterdam zijn. De opening staat gepland voor oktober dit jaar.


Meer over Bierfabriek en Stadshaven Brouwerij Rotterdam ontdekken?

Bierfabriek en Stadshaven Brouwerij Rotterdam

Galileïstraat 24, Rotterdam

Lees ook:

Kaapse Brouwers

Biertje? Probeer deze Rotterdamse brouwerijen eens

Mmm bier! Wie houdt er nou niet van zo'n goudgele pretcilinder? Helemaal als het zonnetje schijnt, d...

Rotterdam krijgt een nieuw popfestival!

OMG! Poké Bowl opent een filiaal op de Pannekoekstraat

  • Wil jij een 'Nieuw in Rotterdam' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Rotterdam.

adv.