Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stem op de Kralingse Plasmolens en win een luxe overnachting!

Door Wouter Vocke 16 september 2019

Heb je wel eens gehoord van de BankGiro Loterij Molenprijs? Dat is een jaarlijkse publieksprijs voor een Nederlandse molen. Een hele eer, dus. Drie molens zijn genomineerd en strijden om een geldprijs van € 75.000,-. En één van die drie genomineerden staat gewoon in Rotterdam!

Je verwacht het bijna niet in deze moderne stad die vooral bekend staat om zijn hoogbouw. Maar iedereen die wel eens bij de Kralingse Plas is geweest heeft ze gezien: die twee oude snuif- en specerijmolens die daar staan te shinen, De Ster en De Lelie. En nu is De Ster genomineerd voor de Molenprijs 2019! Die prijs is speciaal het leven geroepen voor molens met een restauratieplan of speciaal project.

Bezoekerscentrum

Naast De Ster willen ze een bezoekerscentrum bouwen, dus die geldprijs zou meer dan welkom zijn. “Onze wens is om meer mensen te laten kennismaken met deze unieke plek”, zegt molenaar Coen. “Veel Rotterdammers – zeker kinderen – hebben nog nooit een molen van binnen gezien of onze kruiden geproefd. We willen daarom molen De Ster toegankelijker maken voor publiek, ook voor groepen, zoals schoolklassen.”

Je hebt nog tot dinsdag 1 oktober 2019 12.00 uur om te stemmen, daarna sluiten de stembussen. Onder de stemmers wordt een luxe molenarrangement plus overnachting verloot ter waarde van €450,-! Is dat even mooi 🙂 Klik hier om op die mooie Rotterdamse molen te stemmen!

Molens

Lees ook:

Kralingse Bos

Toen in Rotterdam: drie dagen peace & music aan de Kralingse plas

Wat hebben The Byrds, Santana, Jefferson Airplane en Pink Floyd met elkaar gemeen? Dat ze allemaal i...

4 x op stand eten en chillen aan de Kralingse plas

Barbecueën in de Rotterdamse parken: dit is wat je moet weten

Pitstop! 5 x een happie doen in het Kralingse Bos

adv.