Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Met de trein naar Londen: nu zonder overstap

Door Anne Klapmuts 8 juli 2020

De trein naar Londen is er al even, maar dit najaar opent de directe verbinding. De trein doet er dan nog maar 3,5 uur over in plaats van 5. Je stapt dus in Rotterdam de Eurostar in en kunt lekker blijven zitten tot St Pancras: met zes metrolijnen Londens best bediende station in het centrum.

De paspoortcontrole is dit najaar al bij het instappen in Rotterdam of Amsterdam, waardoor je niet meer hoeft over te stappen in Brussel. Gisteren tekende staatssecretaris Stientje van Veldhoven (infrastructuur) een verdrag waardoor deze rechtstreekse treinreis mogelijk is. De afgelopen periode waren internationale treinreizen niet mogelijk. Maar vanaf morgen rijdt er weer één keer per dag een trein tussen Amsterdam en Londen. Afhankelijk van de ontwikkelingen worden dat in augustus twee treinen per dag en in het najaar drie.

Duurzaam reizen

Reizen met de trein is een stuk duurzamer dan vliegen. Van Veldhoven: “Een Eurostar-trein heeft grofweg twee keer zoveel zitplaatsen als een gemiddeld vliegtuig en de CO2-uitstoot per passagier ligt fors lager. Daarmee is de trein naar Londen echt een duurzaam en volwaardig alternatief voor vliegen.”

Tickets

Voor de vroege boekers kost een ticket maar €40,-. De prijzen lopen op naarmate je reisdatum dichterbij is. Zin in een citytrip? Boeken doe je hier.

Meer over

Nieuws

adv.