Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Meeste positieve coronatesten in Rotterdam: dit zijn de actuele cijfers

Door Anne Klapmuts 28 juli 2020

Het aantal coronabesmettingen in Rotterdam is de afgelopen twee weken toegenomen. Dat blijkt uit de corona-update van het RIVM. 

In totaal zijn in de periode van 15 tot en met 28 juli 401 Rotterdammers positief getest op het coronavirus. Rotterdam is hiermee koploper in Nederland, Zuid-Holland is de provincie met de meeste besmettingen. De grote stijging in de positieve testen komt onder andere door een uitbraak onder Rotterdamse studenten. Op dit moment roept de gemeente Rotterdam inwoners op om het Offerfeest aankomend weekend veilig thuis te vieren.

Besmettingen in Rotterdam en omgeving

LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken per gemeente in kaart gebracht. Op de kaart zien we dat Rotterdam de meeste besmettingen in de regio heeft. Als je kijkt naar het aantal besmettingen per 100.000 inwoners, staan ook omringende gemeenten als Schiedam en Albrandswaard relatief hoog.

Tekst loopt door onder kaart 

 

Hoe gaat het in Nederland

Wat is de landelijke status? Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat het aantal Nederlanders dat positief getest is verder toeneemt. Afgelopen week – 22 tot en met 28 juli – zijn er 1.329 nieuwe besmettingen bijgekomen, dat zijn er 342 meer dan vorige week.

 

Meer over

Corona Nieuws

adv.