Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Asjemenou! Koningin Máxima op bezoek in Rotterdam-Zuid

Door Wouter Vocke 12 juli 2018

Het kan niet op op Zuid! Beetje bij beetje moet Rotterdam-Zuid steeds aantrekkelijker worden. En vanmiddag heeft niemand minder dan Hare Majesteit Koningin Máxima een werkbezoek gebracht aan het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid (NPRZ).

In het programma werken Rijk, gemeente, corporaties, zorginstellingen, schoolbesturen, bedrijfsleven, politie, openbaar ministerie en werkgevers aan een gezonde toekomst voor Rotterdam-Zuid. Doel is het wegwerken van de achterstanden van de bewoners en het opleidingsniveau, arbeidsparticipatie en woonkwaliteit in twintig jaar te laten stijgen naar het gemiddelde van de vier grote steden in Nederland.

Goed bezig!

Uit de eerste voortgangsrapportages van het NPRZ blijkt dat in de afgelopen vijf jaar de CITO-scores zijn gestegen en meer leerlingen kiezen voor een opleiding met een gezond perspectief op een baan. Dat vinden we leuk om te horen! Daarnaast stromen er verhoudingsgewijs meer mensen uit naar werk op Zuid dan in de andere grote steden en is Rotterdam-Zuid steeds meer in trek als plek om te wonen.

Koningin Máxima
Koningin Maxima bij een Werkplein van de gemeente en het UWV. (Foto: ANP)

Werkplein

Tijdens het werkbezoek, waarin de pijlers school en werk centraal stonden, kreeg Koningin Máxima een toelichting op het programma in een gesprek met de voorzitter van het NPRZ, burgemeester Ahmed Aboutaleb, verantwoordelijk wethouder Richard Moti en Marco Pastors, directeur NPRZ. Daarna ging ze op het Werkplein aan de Herenwaard in gesprek met onder andere een klantmanager, jobcoach en werkgever over het project Werkweekagenda en andere initiatieven die mensen die lang thuiszitten weer activeren om aan het werk te gaan.

AanDeBak-garantie

Daarna sprak Koningin Máxima met een aantal werkzoekenden over hun ervaringen met de Werkweekagenda. Op het Albeda Zorgcollege aan de Rosestraat vond later nog een gesprek plaats over loopbaanoriëntatie en begeleiding en de speciaal door het NPRZ ontwikkelde AanDeBak-garantie. Dit is een garantie op een baan die leerlingen al bij de start van hun mbo-opleiding ontvangen als zij kiezen voor een baan in de zorg-, techniek-, bouw- of foodsector.

Máxima
Koningin Maxima en burgemeester Ahmed Aboutaleb. (Foto: ANP)

Tenslotte bracht Koningin Máxima een bezoek aan het Skills Lab, een praktijkonderwijsruimte voor zorg, waar ze sprak met een paar studenten en docenten.

Boijmans Bezienswaardigheden Rotterdam

Die zagen we niet aankomen! Boijmans verhuist naar Zuidplein

Huh wat? Nou ja, tijdelijk dan. Het monumentale pand uit de jaren '30 aan het Museumpark gaat grondi...
Rotterdam Partners

Waarom zeggen we in Rotterdam eigenlijk ‘in Noord’ en ‘op Zuid’?

In de rubriek Rotterdamse Mysteries behandelen we iedere week een apart of raar gegeven uit de stad....

adv.