Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marathon Rotterdam gaat definitief niet door: ‘Een enorm bittere pil’

Door Anne Klapmuts 20 juli 2020

De Rotterdamse Marathon gaat definitief niet door. De 40e editie van dit evenement was oorspronkelijk gepland op 5 april en is vanwege de coronamaatregelen verschoven naar 25 oktober. Ook door die datum is nu officieel een streep gezet. Het jubileum moet een jaar op zich wachten, de nieuwe datum is 11 april 2021.

Organisator Mario Kadiks reageert: “Het is een bittere pil en zuur voor iedereen die zich zo had verheugd op onze jubileummarathon, maar het is buitengewoon moeilijk om een grote massa mensen met de nu geldende protocollen te beheersen. Denk alleen al aan de ‘anderhalvemeter-regel’.’’ De organisatie van de NN Marathon zet de gezondheid en veiligheid van deelnemers, vrijwilligers, publiek en alle andere betrokkenen op de eerste plaats.

Groot loopfeest

Het marathonweekend trekt jaarlijks bijna 50.000 deelnemers en ook nog honderdduizenden toeschouwers naar de stad. Naast de marathon op zondag, kun je op zaterdag meedoen aan de City Run of Kids Run. “Geen moment hebben we overwogen onze marathon in afgeslankte vorm te organiseren. Die zou geen schim meer zijn van het loopfeest dat wij voor ogen hebben”, aldus Kadiks.

Lees verder onder foto >

nn marathon rotterdam ANP
Foto: ANP

Teleurstelling

De organisatie van NN Marathon geeft aan dat de afgelasting een zware beslissing is. Mario: “Dat de 40ste editie dit jaar niet kan worden gehouden, is natuurlijk ook voor de stad erg teleurstellend. De Marathon en Rotterdam, dat was liefde op het eerste gezicht en die verliefdheid is er nog steeds. Onze marathon is cultureel erfgoed. Je voelt de trots bij de mensen. De betrokkenheid is enorm.”

Ook burgemeester Ahmed Aboutaleb vindt het jammer voor de deelnemers, de stad en de toeschouwers, maar hij is het volledig eens met de organisator. “De marathon van Rotterdam is een begrip bij topsporters en recreatieve sporters wereldwijd. Iedere loper droomt over het mooiste parcours met de finish op de Coolsingel, toegejuicht door een menigte. Helaas blijft het bij dromen, dit jaar. Met de organisatie, sponsoren, vrijwilligers en deelnemers koersen we op een veilige én glorieuze editie op 11 april 2021.’’

Nieuwe app

De 17.000 startbewijzen voor het uitverkochte jubileum blijven geldig voor 11 april 2021. Daarnaast krijgt iedereen die zich heeft ingeschreven gratis toegang tot de nieuwe app die NN Marathon op dit moment ontwikkelt. De nieuwe app gaat de beleving van het loopevenement levensecht nabootsen. Mario: “Deze belevings-app kent zijn gelijke niet. Ook in deze bizarre tijd blijft onze missie om mensen massaal in beweging te brengen en zo te streven naar een gezondere samenleving.” Binnenkort volgt meer informatie.

We zijn benieuwd naar je reactie! Wat ga jij het meest missen aan de marathon? Ren je al jaren mee of zou je dit jaar juist voor het eerst meedoen? Of sta je standaard aan de start of finish om renners aan te moedigen? Deel het via [email protected]

Lees ook:

Marathon Rotterdam

Video: de epische Marathon Rotterdam van 1983

De Marathon Rotterdam van 1983 had hele sterke deelnemers aan de start met Australiër Robert de Cast...
Rotterdam Marathon

#demooiste: Marathon Rotterdam door de jaren heen

Nog even en hij begint weer: #demooiste marathon van Nederland. Wat? Van de wereld! In 1981 renden d...
Marathon in Rotterdam

Jammer de bammer! Rotterdam is niet meer de snelste marathonstad

De marathon van Rotterdam is natuurlijk de grootste en de mooiste van Nederland. Maar sinds zondag n...

Meer over

Nieuws Sport

adv.