Deze Rotterdammers openen Nice op de Hoogstraat: ‘Een stamkroeg waar je koffie drinkt’
Schenk over het concept koffiebar een hippe saus en je hebt Nice, een nieuwe zaak met als belangrijkste functie een…
Als student zocht Joyce Cornelissen (34) urenlang in de supermarkt, op zoek naar goede wijn onder de vijf euro. De Rotterdammer volgde cursussen, opende een eigen webshop, stond op markten en proefde heel veel wijn. Nu is ze klaar voor het echte werk: een eigen bar en winkel in Little C.
Samen met haar vriend Rick van Laar (35) opent Joyce dit voorjaar Côte du Cool: een hotspot waar je urenlang kunt borrelen, shoppen en zonnen op het terras. De wijnen komen uit Europa, de roze bar uit Marokko. “Het is straks net of je op vakantie bent. Aan de kust van de Coolhaven.”
Een yogales en lunch bij Kula, wandelen langs de haven, wijn drinken en winkelen bij Côte du Cool en afsluiten met pizza bij Old Scuola. Klinkt als de perfecte zomeravond. Het wordt binnenkort mogelijk, want de nieuwe bar zit tussen de andere twee zaken in. “Ons terras komt op het pleintje en vanaf daar kijk je lekker uit op het water en het park. Het voelt net een klein dorp.”
Tijdens een vakantie in 2021, in haar lievelingsland Frankrijk, maakte Joyce een drastische beslissing: “Ik was goed in mijn huidige werk, maar leuk vond ik het niet. Dus ik besloot iets te gaan doen met mijn passie: wijn.” De Rotterdammer begon met het importeren en verkopen van flessen, via haar webwinkel en op de Swan Market. Een winkel openen was het uiteindelijke doel. “Het liefst in onze eigen woonwijk. Toen dit pand op ons pad kwam wijzigden de plannen, want er zit een horecavergunning op. Dus het wordt een winkel en bar ineen!”
Lees verder onder de foto’s >
De ruimte van Côte du Cool is volgens Joyce imposant, met een oppervlakte van 155 vierkante meter. Toch richten zij en Rick de zaak ‘klein in’, voor zo’n vijftig mensen. “We willen niet dat het voelt alsof je in een fabriek zit, maar gewoon bij ons aan de keukentafel.”
Naast de gigantische raampartijen komt de eyecatcher midden in de zaak te staan: een lange houten bar met een blad van Marokkaans terrazzo. Joyce: “Het krijgt een snoepachtige roze kleur en springt er straks echt uit.” Roze is Joyce haar ding, want ook het plafond krijgt de kleur. De betonnen vloer wordt paars, net als de banken. “Het is sfeervol en gewaagd. Want als we het doen, dan moet het goed.”
Bij een borrel hoort een tafel vol met lekkers. Côte du Cool krijgt een kleine menukaart met hapjes. Joyce: “Denk aan knisperend Frans stokbrood met goede boter, kaasplankjes, charcuterie, gevulde eieren en brioche met kreeft.” Heb je nog meer trek in wijn? Dan kun je gelijk de winkel induiken.
Joyce: “Die wordt helemaal in stijl met de rest van de zaak; strak en met weinig dozen. Verwacht geen duizend soorten, maar een mooie selectie. We importeren alles zelf en hebben een mooie mix. Van klassiek tot natuurwijnen en nieuwe stijl. Op dit moment ligt de focus op Europa en hebben we veel Franse, Italiaanse en Duitse wijnen. In de toekomst komen hier wellicht nog wijnen uit Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika bij.”
Lees verder onder de foto’s >
Het duurt nog even voor Côte du Cool helemaal in de roze en paarse sferen is, maar Joyce en Rick streven naar een opening op 5 mei. De wijnbar en -winkel gaat op woensdag tot en met zaterdag open, in eerste instantie van 14.00 tot 22.00 uur. “Waarschijnlijk komt zondag er nog bij, en in de zomer gaan we misschien zelfs wat eerder open voor de borrelaars.”
Wil je Joyce en Rick helpen met de laatste loodjes van de verbouwing? Het stel heeft een crowdfunding lopen voor hun horecazaak. Donateurs krijgen – afhankelijk van het bedrag dat je inlegt – een flesje wijn, proefpakket, avondje voor twee of zelfs een feestje in de bar.
In onze gids
Populaire rubrieken