Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huurprijzen blijven stijgen: dit betaal je nu gemiddeld in Rotterdam voor een huurhuis

Door Kim te Woerd 24 januari 2020

Is het einde van de stijgende huurprijzen al in zicht? Daar kunnen we kort over zijn: nope. Maar we hebben ook goed nieuws: in het hele land en ook in Rotterdam stijgen de prijzen wel minder hard dan voorheen. Dat blijkt uit cijfers  die Pararius naar buiten bracht over het vierde kwartaal van 2019.

De huurprijzen stijgen…

Volgens de cijfers van Pararius betaalt een nieuwe huurder in Rotterdam maandelijks gemiddeld €16,26 per vierkante meter aan huur. Dat betekent dat een woning van zestig vierkante meter een gemiddelde huurprijs van €975,- heeft. Een jaar eerder – in het laatste kwartaal van 2018 – betaalden nieuwe huurders in Rotterdam gemiddeld €15,76 per vierkante meter per maand. Om dan nog even bij het voorbeeld van de woning van zestig vierkante meter te blijven: daar zou een huurder eind 2018 €945,- per maand voor betalen. Uit de cijfers van Pararius blijkt dat Rotterdam na Amsterdam , Utrecht en Den Haag de duurste plek is om te wonen in Nederland.

Tekst loopt door onder de grafiek.

…maar niet meer zo hard

Als we de cijfers van 2019 en 2018 met elkaar vergelijken, komen we uit op een stijging van 3,2 procent. En dat is een relatief kleine stijging: eind 2018 stegen de prijzen bijvoorbeeld nog met 14 procent (zie de grafiek hierboven).

Duurste plek om te wonen in Rotterdam

De duurste plek van Rotterdam is het centrum, op zich logisch. Hier betaal je € 19,60 per vierkante meter (en dus € 1176,- voor zestig vierkante meter). Ten opzichte van een jaar eerder zijn de huurprijzen in het centrum van Rotterdam met 3,8% gestegen.

En hier in Rotterdam dalen de prijzen zelfs

Maar niet overal stijgen de prijzen. Neem bijvoorbeeld Prins Alexander: nieuwe huurders betaalden met een gemiddelde huurprijs van € 11,58 per vierkante meter (da’s €694,- voor zestig vierkante meter) zo’n 2,4 procent minder dan vorig jaar. Dit is tevens de goedkoopste buurt van Rotterdam. Het is wel opvallend dat de prijs in Prins Alexander daalt: in de andere goedkopere wijken in Rotterdam stijgt de prijs namelijk juist. De grootste prijsstijging werd gemeten in Delfshaven: daar stegen de prijzen met 9,3 procent naar € 15,69 per vierkante meter per maand.

Over de cijfers van Pararius

Goed om te weten over de cijfers van Pararius: ze gaan over vrije sector huurwoningen (huurprijzen vanaf € 720,42 per maand). Het gaat om huurwoningen die vrij kwamen voor nieuwe huurders.

Meer lezen over huren in Rotterdam:

MAG DAT: een kamer of je hele huis verhuren aan studenten?

Stel je voor, je bent je huis helemaal zat en je wil een nomadenleven beginnen. Of je hebt veel geld...

5 woningen in Rotterdam met bizarre huurprijzen: tot 8500 euro per maand!

Dat de huurprijzen in Rotterdam in sommige gevallen absurd hoog zijn is nu al wel bekend. Wij zijn e...
Stijgende huurprijzen Rotterdam

Auw! De huurprijzen in Rotterdam zijn weer gestegen

Het blijft een 'ding' in Rotterdam: de stijgende huurprijzen. Woningplatform Pararius heeft een anal...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.