Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hou je vast: zoveel autobranden waren er in 2019 in Rotterdam

Door Britte Kramer 3 januari 2020

Je wagen in vlammen zien opgaan is de nachtmerrie voor iedere automobilist. Toch zijn er elk jaar duizenden mensen de spreekwoordelijke sjaak. De brandweer moest afgelopen jaar meer dan 5.100 keer op pad om een autobezitter letterlijk uit de brand te helpen. Dat is zes procent meer dan in 2018. Ook in Rotterdam zijn het afgelopen jaar veel autobranden geweest.

De teller voor het aantal autobranden in Rotterdam in 2019 staat op 215. Een hoop ja… En bizar om te bedenken dat er met Oud & Nieuw alleen al zo’n vijftig autobranden zijn geblust. In 2018 vlogen er 208 bolides in de fik; iets minder dus. Dat blijkt uit data van Alarmeringen.nl. Goed om te weten: branden als gevolg van ongevallen, autobranden op snelwegen en loze meldingen zijn in dit onderzoek buiten beschouwing gelaten.

Autobranden in Rotterdam

In de afgelopen jaren zijn flink wat wagens van Rotterdammers in vlammen opgegaan. Om een goed overzicht te krijgen, zie je hier het aantal autobranden van de afgelopen vijf jaar op een rij:

  • 2015: 174
  • 2016: 198
  • 2017: 200
  • 2018: 208
  • 2019: 215

Nog even en er vliegt er gemiddeld elke dag een in de hens…

Meeste autobranden in Amsterdam

Het aantal branden in Rotterdam is heftig, maar het kan nog erger. De meeste autobranden vonden plaats in Amsterdam (260 autobranden) en Den Haag (248). Daarmee komen wij op plek drie terecht. Tilburgers moesten in 2019 extra oppassen: het aantal autobranden is daar verdubbeld.

Tips om te voorkomen en leed te beperken

Hoewel het voor niemand een feestje is, zijn er vast ook in 2020 autobranden. Wat doe je ertegen? Weinig… Een tip die we je geven is om je auto zo dicht mogelijk onder een lantarenpaal te parkeren. De meeste autobranden worden namelijk ’s nachts veroorzaakt, door pyromanen. Het licht van zo’n paal kan afschrikken.

Verder is het slim om na te denken over een goede autoverzekering. Misschien denk je dat je auto (en portemonnee) goed beschermd is met een WA-verzekering. Maar: daarbij krijg je volgens Suzan Samson van vergelijkingswebsite Independer bij brand niets terug. “Als je kiest voor een beperkte of volledige cascodekking krijg je in elk geval de dagwaarde terug (afhankelijk van hoe oud je auto is) als je wagen total-loss is. Ook verlies je bij brandschade dan geen schadevrije jaren. En het kost vaak maar een paar euro meer per maand dan een WA-verzekering.” Good to know!

Lees ook:

Kerstboom weggooien Rotterdam

Geweldig filmpje: Mitchel vertelt héél enthousiast hoe je je kerstboom moet inleveren

Genieten, onderstaand filmpje van de gemeente! Mitchel - teamleider inzameling - vertelt ons wat we ...

MAG DAT: geweld gebruiken wanneer je een inbreker op heterdaad betrapt?

Het is geen geheim dat er in Rotterdam veel wordt ingebroken. Ondanks dat het aantal inbraken de afg...
De Kop van Zuid

Zoveel betaal je als Rotterdammer meer aan wegenbelasting in 2020

Heb je een auto voor de deur staan? Dan heb je pech, want de wegenbelasting gaat in 2020 omhoog. In ...

adv.