Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het hondenstrand bij de Kralingse Plas verdwijnt! Dit zijn de mogelijke nieuwe plekken

Door Wouter Vocke 2 oktober 2019

Op dinsdag 1 oktober was er een bijeenkomst in het Kralingse Bos, waar medewerkers van Stadsbeheer en de Gemeente Rotterdam de plannen voor de aanpak van blauwalg bekend maakten. Één van de punten om blauwalg tegen te gaan is het verwijderen van het hondenstrandje.

Hondenpoep is namelijk een bron van bacteriën, aldus een van de boswachters. “Regen zorgt er ook voor dat de poep in de bodem komt, en zo weer in het water van de plas terecht komt.” Op de vraag wat ze dan aan alle ganzenpoep gaan doen (daar ligt een ‘hoop’ meer van dan van de hondenpoep), hadden ze nog geen antwoord. Het hele hondenbeleid gaat trouwens op de schop, alle uitlaatplekken en losloopzones worden nog eens onder de loep genomen. In januari gaat het gesteggel verder, dan komt er namelijk nog een informatieavond – voornamelijk voor hondeneigenaren.

Nieuwe locatie

Dat het hondenstrand verdwijnt, lijkt onontkoombaar. De gemeente heeft vier plekken aangewezen waar het mogelijke nieuwe strandje moet komen. “Al deze plekken staan niet in directe verbinding met het water van de Kralingse Plas,” aldus een woordvoerder van Stadsbeheer. En dat is een vereiste, zodat de kans dat poep in het water van de plas terecht komt kleiner is. De vier locaties die ze op het oog hebben zie je hier:

© Gemeente Rotterdam/indebuurt Rotterdam

Hondenbezitters konden hun voorkeur doorgeven. Een kleine meerderheid ziet locatie 4 aan het Fazantenlaantje het meest zitten. Maar het grootste gedeelte van de mensen ziet geen heil in de nieuwe locaties en blijft het liefst bij de huidige locatie aan de plas. Elke locatie heeft wel een paar argumenten, zo ligt locatie 3 bij de mannenontmoetingsplaats en is 4 elk voorjaar een tijd niet toegankelijk vanwege het CHIO. 1 en 2 liggen weer in de buurt bij de ligweides en de kinderboerderij. Niet ideaal, dus.

Facebookpagina

Een paar hondenliefhebbers hebben een Facebookpagina opgericht waar informatie gedeeld wordt en – wanneer nodig – een united front wordt opgericht. Geen klaagpagina verzekeren ze,  ze willen hondenbezitters verenigen om op een gepaste manier invloed uit te oefenen op de gemeente. Al deze nieuwe ontwikkelingen komen voor velen namelijk als een donderslag bij heldere hemel! Ben je betrokken bij dit nieuwe hondenbeleid? Dan moet je hier zeker een kijkje nemen. Wordt vervolgd!

Lees ook:

losloopgebied

Lekker je hond uitlaten in Rotterdam? Dit moet je weten

Niets is leuker dan lekker met je hond er op uit te gaan! Maar let wel op: bijna overal in Rotterdam...

Het Kralingse Bos verandert in de herfstvakantie in een lichtgevend sprookjesbos

10 x foto’s van té schattige Rotterdamse honden

Wouter over ‘hondenetiquette’ en de band tussen baasjes: ‘Dankzij een hond ken je zoveel mensen!’

Dit is het verhaal achter Fikkie, het hondje op de Oude Binnenweg

adv.