Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

HMJ Makelaardij bestaat 20 jaar en dat vieren ze op déze toffe manier

Aangeboden door HMJ Makelaardij B.V. 12 mei 2020

Helaas: even geen feestje zoals gepland, maar dat wil niet zeggen dat HMJ Makelaardij het twintigjarig bestaan ongemerkt voorbij laat gaan. Een jaar lang hebben ze iedere maand een knalgoede actie. Eigenaren Marco de Lijster en Jan Keijzer nemen ons mee in hun herinneringen aan twintig jaar HMJ.

Twintig jaar geleden besloten drie collega’s binnen een makelaarskantoor voor zichzelf te beginnen. In eerste instantie zouden Henja, Marco en Jan – je snapt nu de naam HMJ – een eigen pad kiezen, tot ze op het idee kwamen om de krachten te bundelen. Jan: “Dat is altijd goed gegaan, we hebben nooit hommeles gehad. We weten dat we elkaar blindelings kunnen vertrouwen.”

Tafel schoon, laptops erop

Marco: “Die eerste periode stonden we ‘s ochtends te klussen in ons pand aan het Jacob van Campenplein, waar we nu nog steeds zitten. Om half 1 veegden we de tafel schoon en kwamen de laptops op tafel.” Henja is inmiddels met pensioen, al doet ze af en toe nog wat klusjes. Marco richt zich op de makelaardijkant en Jan op de hypotheken. Inmiddels zijn ze met een team van zeven.

Verschillen met 20 jaar geleden

Het grootste verschil met twintig jaar geleden, behalve de digitalisering en de euro? Marco zegt: “Toen we startten wilde iedereen het liefst een eenvoudig huis; als de prijs maar laag was. Dan konden ze het zelf naar eigen smaak maken. Nu betalen mensen liever meer en willen ze er zo in kunnen trekken. Als ik aan mijn dochters vraag hoe dat zit, zeggen ze: ‘Wie heeft onze generatie opgevoed, pa?’”

Lees verder onder deze foto’s van (Henja,) Marco en Jan twintig jaar geleden… en nu!

Foto: Leendert van der Waal

No-nonsense

De slogan van HMJ Makelaardij is ‘Uw eigen no-nonsense makelaar’. En dat maken ze waar. Volgens Marco kijken mensen geregeld verbaasd op als hij persoonlijk het te koop-bord in de tuin komt zetten. Marco: “Doordat het allemaal wat laagdrempeliger is, weet iedereen die je bij ons aan de telefoon krijgt van de hoed en de rand. Mensen kunnen ons dag en nacht bereiken via onze mobiele nummers. Ze vragen wel eens: ‘Tot hoe laat kan ik je bellen?’ Dan zeg ik: ‘Totdat ik opneem’. Als iemand mij ‘s avonds belt denk ik: dan zal het wel nodig zijn.”

Uitlaatklep

Jan: “Soms heb je een dag waarop je even alleen administratie doet, maar dat ben je gauw zat. Dan ben je blij dat je weer met klanten aan de slag kan. Veel klanten komen jaren later weer bij ons terug.” Marco: “Mensen uit het Oosten van het land zelfs. Terwijl wij stiekem wel eens denken: in het Oosten zitten toch ook wel goede adviseurs?” Jan: “Je ziet ze beginnen in een appartement, om na een paar carrièresprongen en gezinsuitbreiding soms naar een riante, vrijstaande woning te gaan. Het is mooi om ze in dat traject te volgen. En elk gesprek is weer anders. Voor veel mensen zijn we ook een beetje een uitlaatklep”

Lees verder onder de foto >

HMJ Makelaardij Rotterdam team

De acties

Tot en met mei 2021 heeft HMJ Makelaardij iedere maand een jubileumactie in petto. We verklappen er alvast een paar. Op vertoon van de flyer betaal je in juni geen opstartkosten (t.w.v. €395,-), in juli krijg je 20% korting op je hypotheekadvieskosten, in september 20% op je aankoopkosten en in oktober wordt je huis gratis als ‘blikvanger’ op Funda gezet, t.w.v. €120,-.Deze bijdrage wordt je aangeboden door HMJ Makelaardij B.V.. Meer over HMJ Makelaardij B.V. ontdekken?

HMJ Makelaardij B.V.

makelaars

Jacob van Campenplein 67, Rotterdam

Bekijk meer:makelaars

adv.