Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goed nieuws voor fietsers en voetgangers: meer ruimte op de Erasmusbrug

Door Frits Klasen 25 mei 2020

Iedere Rotterdammer kent het wel: de drukte van jewelste bij de Erasmusbrug. Maar als het aan de Gemeente Rotterdam ligt, komt daar een einde aan. Zij beginnen vanaf vandaag (25 mei) met een verkeersexperiment om meer ruimte te creëren voor fietsers en voetgangers.

In het kader van de Rotterdamse Mobiliteitsaanpak wordt het aantal rijstroken voor auto’s verminderd en krijgen fietsers en voetgangers deze vrijgekomen ruimte. Rondom de Erasmusbrug krijgen zij nu meer ruimte om over te steken en voor te sorteren bij de verkeerslichten. Voor automobilisten verandert de route niet.

Automobilisten

Aan de noordkant vervalt op de Schiedamsedijk een rijstrook voor het oversteken van de Erasmusbrug, dit om ruimte te maken voor overstekende fietsers. Aan de zuidkant van de Erasmusbrug is er op de Erasmusbrug, de Posthumalaan en op de Wilhelminakade een rijstrook voor rechtsaf afgesloten voor auto’s. Daar hebben fietsers nu meer ruimte om bij de stoplichten te wachten. Als laatste is op het Vasteland een rijstrook voor auto’s nu ingericht als fietspad. Op de Erasmusbrug blijven er twee rijstroken beschikbaar voor auto’s.

(Tekst loopt door onder het Facebookbericht)

Anderhalve meter

Op deze manier is het voor fietsers ook wat makkelijker om anderhalve meter afstand te kunnen houden van elkaar tijdens het wachten voor een stoplicht.

Rotterdamse Mobiliteitsaanpak

Het verkeersexperiment op de Erasmusbrug is onderdeel van de van de Rotterdamse Mobiliteitsaanpak. Later volgt er nog een experiment bij de Maastunnel om daar luchtkwaliteit te verbeteren. Aan het begin van het volgend schooljaar start een experiment met een veiligere schoolomgeving. Eerder begon al een experiment om het doorgaande verkeer door het Oude Westen te verminderen door afsluitingen op het Kruisplein en het Eendrachtsplein.

Lees ook:

eurovision rotterdam philharmonisch orkest 2020 europa

Terugkijken geblazen! Rotterdams Philharmonisch Orkest speelt Love Shine a Light

Wat zou het toch een feest zijn geweest. Het Eurovisie Songfestival gewoon bij ons om de hoek! Dat f...
Rotta oudnederlands nederzetting archeologie

Willikumo ana Rottaa! Zo klonk het Oudnederlands in Rotterdam

Loop je door het centrum van Rotterdam, dan is de kans groot dat je loopt over resten van de oude ne...

Buren willen een gezelliger plein, dus maken ze een levensgroot ontwerp met stoepkrijt

Een groep buren op de Zuidpolderstraat in Hillesluis vindt het pleintje voor de deur maar een treuri...

adv.