Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Folders in de brievenbus: dit verandert er in 2020

Aangeboden door Kiesjefolders 12 november 2019

De kogel is door de kerk: vanaf 2020 krijg je niet meer standaard alle reclamefolders in je brievenbus, maar moet je het aangeven als je ze wél wilt ontvangen. In Amsterdam is het al volop getest, en nu krijgen we in Rotterdam dus ook ditzelfde ‘opt-insysteem’. Wij hebben een slim trucje voor je, om alsnog (alleen) de folders te ontvangen die jij interessant vindt!

Tot nu toe moest je altijd een sticker op je brievenbus plakken als je géén folders wilde ontvangen, maar vanaf 2020 is het precies andersom: je plakt een sticker als je wél folders wilt ontvangen. Huis-aan-huisbladen, zoals De Havenloods, krijg je wel nog gewoon in de bus – al verandert ook daar iets: deze moeten binnenkort voor minimaal dertig procent uit inhoudelijke artikelen bestaan. Dat minimumpercentage ligt nu nog op tien procent.

Drie miljoen kilo per jaar

Wethouder Duurzaamheid Arno Bonte zegt: “We willen het ongevraagd bezorgen van reclamefolders voorkomen. Dat is een grote irritatie van veel mensen. Huis-aan-huisbladen stellen veel Rotterdammers wel op prijs, mits ze niet te veel reclame bevatten. Dat hebben we in deze verklaring geregeld.” Mensen die geen huis-aan-huisblad willen ontvangen, kunnen bij de Stadswinkels een nee/nee sticker ophalen. Wethouder Bonte: “Met het opt-in systeem kunnen we een besparing van papierafval realiseren van drie miljoen kilo per jaar. Daarmee brengen we de ambitie die de stad heeft om volledig afvalvrij te worden, een grote stap dichterbij.”

Dit doe je als je nog wel (een select aantal) folders wilt ontvangen:

Wie het wél gezellig en handig vindt om reclamefolders door te spitten kan vanaf eind november een ja/ja-sticker ophalen bij een van de Rotterdamse Stadswinkels. Of, nog slimmer, zich aanmelden voor een persoonlijk folderpakket van Kiesjefolders. Die service is hartstikke gratis en hartstikke ideaal. Je kiest namelijk zelf welke folders jij wilt ontvangen. Alleen die van de winkels waar jij graag komt dus! Zeg dat dat er een stuk of acht zijn, dan bespaar je toch ook al een hoop papier, want anders krijg je er zo’n dertig per week thuis. Extra leuk: bij het pakket zit vaak een puzzel waar je leuke prijzen mee kunt winnen. We spraken eerder al met Aldo, de man achter dit slimme idee.

Stel jouw persoonlijke folderpakket samen

Aanmelden bij Kiesjefolders is hartstikke simpel, snel en gratis. Klik op de oranje button onder dit artikel en vul je postcode in op de homepage. Je ziet dan meteen alle beschikbare folders. Je kunt zelf aanklikken welke jij interessant vindt en zo je persoonlijke folderpakket samenstellen. Heb je al je favoriete merken en winkels gevonden, dan hoef je in de volgende stap alleen nog even je adresgegevens in te vullen. Nadat je account is goedgekeurd krijg je jouw eerste folderpakket binnen twee weken bezorgd en ontvang je ‘m voortaan iedere dinsdag.



Meer over Kiesjefolders ontdekken?

Kiesjefolders

dienstverlening

Bekijk meer:dienstverlening

adv.