Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Fijn! Vanaf 2020 kun je met een zelfrijdende minibus naar Rotterdam Airport

Door Faayyaaz van Dijk 16 juli 2019

Oh wat een fijn en goed initiatief: vanaf 2020 rijden er zelfrijdende elektrische minibussen tussen de OV-halte Meijersplein en de terminal van Rotterdam The Hague Airport.

De RET, de gemeente Rotterdam, Rotterdam The Hague Airport, Rebel, The Future Mobility Network en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag hebben op 10 juli een intentieverklaring getekend. Deze instanties gaan de verklaring de uitwerken, zodat dit jaar nog het startsein kan worden gegeven om in 2020 de airport shuttle te laten rijden.

Beter voor het milieu

Op de website van de gemeente staat: “Automatisch rijdende minibussen zijn een kans om de ‘last mile’ tussen stations of haltes van het openbaar vervoer en de eindbestemming in te vullen. Bij de luchthaven gaat het om een afstand van meer dan 2 kilometer tussen het metrostation Meijersplein en de aankomst- en vertrekhal van Rotterdam The Hague Airport. De initiatiefnemers verwachten dat er minimaal 4 tot 6 shuttles nodig zijn. De uitstootvrije voertuigen zijn beter voor het milieu en flexibeler inzetbaar dan regulier openbaar vervoer. Vaak nemen mensen nu nog de auto omdat het eerste en laatste stuk van hun reis niet goed aansluit met openbaar vervoer.”

Lees ook:

Rotterdam Airport

Van Zestienhoven naar Zakynthos: dit zijn de nieuwe bestemmingen vanaf Rotterdam Airport

De meivakantie zit er weer op, tijd om uit te kijken naar de volgende vakantie! Wil je een tripje ma...

Dit gebeurt er achter de schermen van Rotterdam The Hague Airport

MAG DAT: parkeren bij een oplaadpaal als je geen elektrische auto hebt?

100 jaar geleden in de krant: elektriciteit in Amsterdam, maar niet in Rotterdam?

Goed bezig! Rotterdam opent allereerste laadplein voor elektrische auto’s

adv.