Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yes! Er komt een Pathé bioscoop bij Zuidplein

Door Anne Klapmuts 19 november 2020

Het gebied rondom Zuidplein is in al een hele tijd in ontwikkeling. De komende jaren zijn het busstation en winkelcentrum aan de beurt voor een make-over en de beelden beloven veel goeds. Daar komt nog beter nieuws bij: de plannen voor een nieuwe Pathé bioscoop zijn nu namelijk definitief. 

Het plein voor Rotterdam Ahoy ken je over een aantal jaar niet meer terug. Het is een open, groene omgeving met veel bomen en dus nieuwe plekken om te bezoeken. Naast de bioscoop, komt hier een hotel, restaurants met terrassen en een grote parkeergarage.

Tweede bioscoop op Zuid

We hebben natuurlijk al Pathé de Kuip en daar komt nu een tweede bioscoop op Zuid bij. Jacques Hoendervangers, algemeen Directeur Pathé, vertelt: “Rotterdam is voor ons een belangrijke stad. Twee van onze bestaande bioscopen zijn hier al gevestigd, waaronder onze meest bezochte bioscoop Pathé De Kuip. De nieuwe bioscoop bij Ahoy komt prachtig centraal en toegankelijk te liggen in een gebied dat dankzij het uitgebreide Ahoy en de realisatie van horeca een aantrekkelijk uitgaanscentrum van Rotterdam wordt. We kijken er naar uit om nog meer Rotterdammers en mensen uit de omgeving samen met hun vrienden en familie ook op deze nieuwe locatie te laten genieten van de beste films.”

De planning

Je wilt nu natuurlijk weten wanneer die bioscoop er komt en wat je hier kunt verwachten. Heeft hij megagrote zalen, fijne stoelen of een extra goed geluidssysteem? Daar is helaas nog niks over te zeggen. Het is zelfs nog niet bekend wanneer de bioscoop ongeveer gaat openen. Wij houden het in de gaten en zorgen ervoor dat je op de hoogte bent als er meer nieuws is!

Lees ook:

nieuwe zuidplein busstation en winkelcentrum

Je herkent het niet terug: dit wordt het nieuwe Zuidplein

Als je nu met de metro of bus aankomt bij Zuidplein zie je een grijze en donkere omgeving. Daar komt...
Amazing Oriental toko supermarkt

Deze Aziatische supermarkt krijgt een mega winkel inclusief foodcorner bij Zuidplein

Ben jij een liefhebber van een rondje door de toko op zoek naar exotische producten? Dan kunnen we j...
theater zuidplein kunstenpand rotterdam zuid

Hart van Zuid: 7 toffe plekken bij Zuidplein

Zuidplein zit in de lift. Al een aantal jaar wordt het gebied rondom het winkelcentrum en bus- en me...
Zuiderpark Rotterdam

Hart van Zuid: wonen aan het Zuiderpark

Wonen tussen alles dat het Zuiderpark te bieden heeft: het is binnenkort mogelijk. Met het plan Hart...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.