Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Diergaarde Blijdorp heeft het moeilijk, maar je kunt ze helpen door dit T-shirt te kopen

Door Anne Klapmuts 13 juli 2020

Diergaarde Blijdorp is hard getroffen door de coronacrisis. De dierentuin is sinds 20 mei weer beperkt open, toch zijn de financiële problemen groot. Met de campagne ‘Ik ben een Blijdorpert’ roept de dierentuin iedereen op hen te steunen in deze moeilijke tijd. Zo kun je helpen!

Blijdorp heeft de afgelopen periode al veel steun gekregen van de Vereniging Vrienden van Blijdorp. Ook hebben veel abonnementhouders afgezien van de compensatie en hun abonnement gewoon door laten lopen. Blijdorp directeur Erik Zevenbergen: “Alle steun die we kregen van ons publiek, van onze omgeving, is hartverwarmend. Maar we hebben een heel groot gat te dichten, niet van tonnen, maar van miljoenen.”

Financiële problemen

Blijdorp is een stichting zonder winstoogmerk en alles wat ze verdienen gaat terug naar het behoud van de natuur. Op dit moment loopt de dierentuin op tegen een recordverlies. “De sluiting, vanaf 16 maart, om de verspreiding van het coronavirus te stoppen en de gefaseerde en beperkte heropening vanaf 20 mei hebben een groot gat geslagen in onze begroting”, zegt Erik Zevenbergen, “We zetten alle zeilen bij, maar nu is het punt gekomen dat we het echt niet meer alleen aan kunnen. Daarom vragen we iedereen die de Diergaarde een warm hart toedraagt: Help mee, steun onze dierentuin en draag trots uit ‘Ik ben een Blijdorpert!’”

Word ook een Blijdorpert

Je kunt Blijdorp steunen door een ‘Blijdorpert‘ te worden: neem een abonnement of koop een T-shirt. Ook deelt de dierentuin filters voor je Facebook profielfoto en kun je posters downloaden. Zo spoor je iedereen aan om ook een Blijdorpert te worden.


Meer over Diergaarde Blijdorp ontdekken?

Diergaarde Blijdorp vrijetijd en uitgaan

Gesloten09:00 - 17:00

Blijdorplaan 8, Rotterdam

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Lees ook:

Diergaarde Blijdorp maatregelen corona

Da’s effe anders! Zo ziet een bezoekje aan Diergaarde Blijdorp er nu uit (foto’s)

Joepie, Diergaarde Blijdorp is weer open! Burgemeester Aboutaleb kwam op woensdag 20 mei hoogstperso...

Een dagje Blijdorp: Zo gaat dat er nu aan toe

Blijdorp gaat weer open! Vanaf 20 mei voor abonnementhouders en vanaf 1 juni kan iedereen een kaartj...
Diergaarde Blijdorp

Zien: deze 360-graden-foto’s van Diergaarde Blijdorp

Krijg je geen genoeg van Rotterdam en in het bijzonder Diergaarde Blijdorp? Komt dit even goed uit: ...

Meer over

Dieren Nieuws

adv.