Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De waterspeeltuin in Plaswijckpark krijgt een metamorfose (en wordt twee keer zo groot)

Door Ilse Zoutewelle 26 maart 2020

Met een beetje geluk mogen we komende zomer de straat weer op. Bij het Plakswijckpark zijn ze er dan in elk geval klaar voor, want de havenspeeltuin wordt compleet vernieuwd. Hij wordt twee keer zo groot en het water is straks verwarmd.

De havenspeeltuin was na 13 jaar wel toe aan vernieuwing. “Uit een enquête onder bezoekers is gebleken dat veel mensen behoefte hebben aan meer ligplekken, meer schaduw, meer uitdagende spellen voor oudere kinderen, een apart deel voor jongere kinderen, een betere horecavoorziening en verwarmd water”, vertelt Esther Duijnisveld, teamleider Marketing & Communicatie aan AD Rotterdam. “Dat komt er allemaal. Ik denk dat vooral veel mensen blij zijn met het verwarmde water. De havenspeeltuin wordt nu twee keer zo groot. Dat wil zeggen, het zwembad blijft even groot, maar er komt meer ruimte omheen bij.’’

Tekst gaat verder onder de afbeelding

plaswijckpark rotterdam
Zo gaat de nieuwe havenspeeltuin eruit zien. Foto: Plaswijckpark Rotterdam

Daarnaast komen er veertig nieuwe waterattracties. Die zijn niet zomaar uitgekozen: de leden van de Kinderraad van Plaswijckpark hebben aangegeven welke speeltoestellen zij het leukst vonden. Straks zijn er spuitende rotsen, waterstralen waar je doorheen kunt rennen, grote waterpistolen, spray tunnels, waterparapluutjes, glijbaantjes en nog veel meer. Verder wordt de horecavoorziening vernieuwd: hier kun je terecht voor een kop koffie, iets te eten of een ijsje.

500 m2 terras

Verder wordt alle bestrating vervangen, krijgt de beroemde watertoren met valemmer een nieuwe kleur en komen er vangnetten boven het water. Daarnaast wordt het terras uitgebreid met ruim vijfhonderd vierkante meter.

‘We kijken echt uit naar de kinderen’

Esther kijkt heel erg uit naar het moment dat de speeltuin weer open kan: “We doen onderhoud, lopen alles na, de dieren worden uiteraard goed verzorgd, maar het is heel raar. We kijken echt uit naar de kinderen.’’


Meer over Plaswijckpark ontdekken?

Plaswijckpark vrijetijd en uitgaan

Gesloten10:00 - 17:00

Ringdijk 20, Rotterdam

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Meer over

Nieuws

adv.