De RET heeft vanaf 9 december een nieuwe dienstregeling en dit is wat je moet weten

Door Faayyaaz van Dijk 5 december 2018

De RET heeft zijn nieuwe jaardienstregeling gepubliceerd. De nieuwe dienstregeling gaat op zondag 9 december in en is geldig tot begin december 2019. Met de veranderingen hopen ze beter aan te sluiten op de wensen van reizigers.

Wij hebben alle belangrijke punten op een rijtje gezet. Voor meer informatie over specifieke metro’s, trams en bussen kun je een kijken op de RET-website.

Vakantiedienstregeling gaat naar zes weken

Afgelopen zomer is de vakantiedienstregeling voor de metro al ingekort van zeven naar zes weken. Om de dienstregeling eenduidig te maken en om de drukte in de eerste vakantieweek op te vangen, gaat de vakantiedienstregeling vanaf komend jaar ook bij trams en bussen terug naar een periode van zes weken.

Nieuwe buslijn: 75

Er komt een nieuwe buslijn. De lijn 75 gaat rijden tussen Zuidplein, Stadionweg en Kralingse Zoom. Voor reizigers betekent deze nieuwe lijn een snelle en directe verbinding tussen Rotterdam-Zuid en de onderwijsinstellingen en bedrijven bij de Kralingse Zoom. Het bespaart je een overstap op station Beurs en brengt je sneller op je bestemming.

Betere aansluiting eerste vluchten Rotterdam/The Hague Airport

De eerste vluchten vanaf Rotterdam/The Hague Airport vertrekken vanaf 7 uur. Om ook de eerste reizigers op tijd te laten inchecken, komt al in deze zomer de eerste rit van metrolijn E richting Den Haag rond 5:40 aan bij Meijersplein. Buslijn 33 sluit hierop aan zodat reizigers ruim voor 6:00 uur op het vliegveld kunnen aankomen.

’s Avonds betere aansluitingen

De avonddienstregeling van verschillende metro-, tram- en buslijnen is aangepast, zodat het reizen ’s avonds makkelijker wordt. Met betere en latere aansluitingen van een aantal buslijnen op de metro’s die om 24.00 uur uit Rotterdam Centraal vertrekken, kunnen reizigers later naar bestemmingen in de verder gelegen wijken reizen.

Dit is de nieuwe NS dienstregeling voor 2019

Dit is de nieuwe NS dienstregeling voor 2019

Gelukkig nieuw spoorjaar! Ja, de Nationale Spoorwegen zijn al weer druk bezig met de NS dienstregeli...
Rotterdam Centraal

12 tips voor leuke en lekkere plekken rond Rotterdam Centraal

Een vaak gehoorde vraag van mensen van buiten de stad die een dagje in Rotterdam moeten zijn, of Rot...

adv.