Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De eerste rugzakken hangen al aan de vlag in Rotterdam!

Door Luuk Barendrecht 25 maart 2020

Afgelopen maandag (23 maart 2020) kondigde minister van onderwijs Arie Slob aan dat de centrale examens dit jaar niet doorgaan door het coronavirus. Examenleerlingen die heel het jaar naar dat ene moment hebben toegewerkt zitten nu in een rare situatie. Maar je kunt het natuurlijk ook positief oppakken… De eerste rugzakken hangen al aan de vlag in Rotterdam!

Omdat de centrale examens niet meer doorgaan worden examenkandidaten beoordeeld op de schoolexamens. Schoolexamens (beter bekend als tentamens) worden op verschillende periodes in het schooljaar gegeven en tellen normaal gesproken voor vijftig procent mee voor het eindcijfer. Heb jij heel het jaar goed gescoord, dan zit je goed. Dacht je ‘met de examens haal ik mijn cijfers wel op’, dan is de situatie misschien iets stressvoller.

Nog niet iedereen is binnen

Een hoop leerlingen weten het nu bijna zeker: ze zijn geslaagd! Nog nooit eerder is een examenleerling zo vroeg klaar geweest met school. Het is nog niet eens april! Er is nog wel een herkansingsmogelijkheid voor de leerlingen die dit nodig hebben. Mocht je bijvoorbeeld op je Engels schoolexamen een hoger cijfer nodig hebben, dan mag je dit gewoon herkansen.

Geslaagd
Foto: ANP PIETER STAM DE JONGE

Nog even geen feest

Examenfeestjes zijn de allerbeste feestjes. Iedereen is blij eindelijk van die vreselijke meneer Jansen van geschiedenis af te zijn of van die heks van Frans die altijd te veel huiswerk gaf. Maar dat geldt voor deze lichting geslaagde leerlingen helaas niet. Die moeten het maar gaan vieren met pa & ma op de bank. En die feestvakantie onder de zon? Die zal ook nog even op zich moeten laten wachten…

Lees ook:

Kobell Lofts

Deze lofts in de oude Montessorischool in Delfshaven gaan nu in de verkoop

Wonen in een oud schoolgebouw? Het kan! De Montessorischool aan de Jan Kobellstraat wordt binnenkort...
Basisschool

Een basisschool zoeken in Rotterdam: inschrijven, wachtlijsten en meer

Als kersverse vader of moeder geniet je elke dag met volle teugen van je kindje. Maar voor je het we...
Emmaus College

Deze Rotterdamse school lanceert leerlingen de ruimte in tijdens hun diploma-uitreiking!

Waarom je diploma in ontvangst nemen in een muffe aula, als je ook on stage in het nieuwe Luxor kan...

adv.