Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronamaatregelen nog tot 1 juni: dit vindt Rotterdam ervan

Door Britte Kramer 23 maart 2020

Tijdens de persconferentie van 23 maart werd onder meer bekend dat er tot 1 juni geen evenementen plaats zullen vinden in Rotterdam (dag Koningsdag, dag Bevrijdingsdag…).

Een onwijze strop natuurlijk voor onwijs veel hardwerkende Rotterdammers. We vroegen een paar ondernemers en organisatoren naar hun eerste reactie op dit nieuws.

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Dennis Ebeli | Oranjebitter

oranjebitter
Dennis (midden) | Foto: AD/Frank de Roo

“Natuurlijk zagen we ‘m een beetje aankomen, maar het blijft superkut. We doen het met zo veel liefde en er zit al zo veel werk in, en dan kan het niet doorgaan. Maar tegelijkertijd is dat zo onbelangrijk. Er zijn andere dingen die nu veel, veel, veel belangrijker zijn. Daar moet het ook in de basis over gaan. Wij gaan er in ieder geval alles aan doen om een Oranjebitterwaardige oplossing te zoeken en zullen iedereen daar zo snel mogelijk over informeren via social media. We moeten nu allemaal een beetje aan elkaar denken – als we dat nou allemaal doen, dan komt het wel goed. Dat weet ik zeker.”

Patrick van der Jagt | Caveman010/Het Rotterdam Project

“Ik ben het volledig eens met de maatregelen om alle ouderen en kwetsbare mensen te beschermen. Dan moet ik als zelfstandig ondernemer ook maar even op mijn tanden bijten, zodat zoveel mogelijk mensen hier gezond uit mogen komen. Wel lees ik steeds meer dat de opvangcentra aan het sluiten zijn en ik hoop ten zeerste dat de gemeente en regering de verantwoordelijkheid hiervoor neemt. Verder: hou anderhalve meter afstand en blijf thuis uit liefde voor de medemens!”

Kris de Leeuw | Poing/Tandoor16

“Een besluit dat iedereen zag aankomen. Gezien het stadium van de epidemie een verstandig besluit. Het gaat alleen wel heel spannend worden voor veel getroffen ondernemers en bedrijven nu alles voorlopig dichtblijft in de horeca. Ja, en de vraag is natuurlijk: hoe staan we er in juni voor? We moeten rekening houden met een verloren jaar… Maar laten we hopen dat met deze maatregelen mensen ’t eindelijk eens serieus gaan nemen, opdat al die gedwongen sluitingen niet voor niks zijn geweest. Nu voelt het wel een beetje dubbel voor horecaondernemers, cultuurmakers en andere getroffenen dat wij allemaal dicht zijn, terwijl ze bij de bouwmarkten, in parken en in supermarkten met drommen tegelijk samenkomen. De enige manier om dat echt te voorkomen is om één lijn te trekken en alles te sluiten..”


Meer over POING ontdekken?

POING vrijetijd en uitgaan

Gesloten16:00 - 02:00

Schiekade 201, Rotterdam

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Monique Maurik | Monuta Monique Maurik

“Het is bizar. Ik heb zo veel gedachten… Morgen weten wij pas meer. Maar in één woord: heftig. Als je werkt vanuit je hart en gewend bent om alles zo persoonlijk mogelijk aan te pakken, dan is dit bijna niet te doen. Alles druist in tegen hoe ik in het vak zit. Maar: veel luisteren, veel praten, en ook nu gaan we het doen!”

Monique plaatste ook een praktijkvoorbeeld van een uitvaart in deze tijd op Facebook:

Wat een intense week beleefd met een jong gezin. Protocollen die per uur veranderden. Een grote uitvaart die we anders…

Posted by Monuta Monique Maurik on Monday, 23 March 2020


Meer over Monuta Monique Maurik ontdekken?

Monuta Monique Maurik uitvaart

Meeuwensingel 101, Capelle aan den IJssel

Bekijk meer:uitvaart

Richard Opsteegh | Nachtcafé Bonaparte

“Ik heb hele gemixte gevoelens. Natuurlijk gaat er door mijn hoofd hoe ik deze tijd als beginnend ondernemer moet doorkomen. Ik hoop dat ik het red en ooit mijn deuren weer kan openen. Aan de andere kant heb ik er ook alle begrip voor. Mijn mening is dat volksgezondheid altijd voor financiële belangen gaat. Ik hoop enkel dat we wel meer steun krijgen, want anders gaan veel zaken failliet. Ik denk dat ze voor kleine ondernemers de belastingen over deze tijd moeten kwijtschelden en huisbazen en pandeigenaren moeten verplichten de huren minimaal te halveren. Zoiets, daar zouden we al enorm mee geholpen zijn.”


Meer over Nachtcafé Bonaparte ontdekken?

Nachtcafé Bonaparte vrijetijd en uitgaan

Gesloten22:00 - 06:00

Nieuwe Binnenweg 117a, Rotterdam

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Marcel Haug | Comedy Club Haug

“Nu we genoodzaakt zijn onze deuren tot 1 juni te sluiten moeten we ons bezinnen. Sinds afgelopen zaterdag zijn we gestart met een online talkshow waarbij de content door onze regular comedians wordt gemaakt, aangevuld met een gast. Dit hopen we uit te bouwen tot een vorm waarbij het mogelijk is om inkomsten te genereren voor ons en de artiesten. Daarnaast is het van groot belang dat de artiesten – waarvoor de inkomstenstroom tevens is gestopt – gemotiveerd blijven om datgene te doen waar ze zo goed in zijn: op een humorvolle, creatieve en maatschappelijk bewuste manier een spiegel voorhouden en verlichting bieden in deze en komende barre tijden.”


Meer over Comedy Club Haug ontdekken?

Comedy Club Haug vrijetijd en uitgaan

, Rotterdam

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Michael | ’s Zomers Bloemen

“We begrijpen de nieuwe regelgeving volledig en zijn heel blij dat er ruimte voor ondernemers blijft om verantwoordelijkheid te nemen. Als ’s Zomers hebben we nu veel aandacht voor het bezorgen van boeketten en andere producten, met respect voor de regels. En we hebben een aparte in- en uitgang open, voor spreiding van mensen in ons botanical warehouse.”


Meer over ’s Zomers ontdekken?

’s Zomers bloemisten

Geopend09:00 - 18:00

Boekhorststraat 44-54, Rotterdam

Bekijk meer:bloemisten

Hannie Molenaar | Donuts+Bagels

“Vanwege de veiligheid van onze medewerkers zijn we gesloten. Ook zijn er bijna geen reizigers op onze locatie in metrostation Beurs. Als de horeca tot 1 juni dicht zal blijven heeft dit grote gevolgen voor mijn bedrijf. Ik denk niet dat we in staat zijn om op zo’n lange termijn te overleven. Ondanks de maatregelen van de Rijksoverheid betreft werktijdverkorting etc. Onze vaste lasten gaan gewoon door zonder dat er omzet binnenkomt. Daar maak ik me dus wel zorgen over. Deze crisis treft heel veel mensen en bedrijven. Belangrijkste feit blijft voor mij persoonlijk dat we vertrouwen houden in onze medemens, saamhorigheid tonen en ons houden aan de maatregelen van de regering. Zo moeten we dit als samenleving zien te overwinnen. Samen staan we sterk, en hopelijk kunnen we straks weer opbouwen.”


Meer over Donuts+Bagels ontdekken?

Donuts+Bagels bakkers

Geopend07:00 - 20:00

Coolsingel 130-132, Rotterdam

Bekijk meer:bakkers

Wesley van den Bos | Around010 Events

“Wat zitten we met zijn allen in een rollercoaster, de afgelopen weken. Net als onze vrienden in de horeca en leisure is de eventbusiness tot een stop gekomen. Alle opdrachten tot de zomer zijn in drie dagen gecanceld of soms (gelukkig) uitgesteld. Uiteraard begrijpen we alle maatregelen en gaat gezondheid, zoals altijd, voor op alles. Financieel is hierbij ondergeschikt, maar niet onbelangrijk. Mooi om te zien dat de overheid en gemeente Rotterdam zeer druk zijn met de financiële ondersteuning van ondernemers. Of dit voldoende is tot de genoemde datum van 1 juni zal moeten blijken. We kijken positief vooruit en hopen dat we veel mooie voorstellen mogen maken voor bedrijfsevents. Voor nu wensen we iedereen vooral veel kracht en gezondheid toe, de komende periode. Rotterdam, sterker door strijd. Rotterdam, wees verstandig en alles komt goed.”

Wesley van den Bos

Wesley haalt de namen van z’n zoons soms door elkaar, maar onthoudt alles over Rotterdam

Met Around010 organiseert Wesley tours door Rotterdam, waarbij alles wordt geregeld: van vervoer tot...

Meer over Around010 ontdekken?

Around010 bezienswaardigheden

, Rotterdam

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Lees ook:

Rotterdamse ondernemers - winkel

6 x zo steun jij Rotterdamse ondernemers

Het zijn zware tijden voor Rotterdamse ondernemers. Velen hebben hun restaurant, sportschool of café...
corona rotterdam

Nieuwe corona-maatregelen: Dit is vanaf nu verboden in Rotterdam

Veel mensen houden zich aan de maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus, maar lang niet...

Deze acties komen als geroepen: gratis films, luisterboeken en nog veel meer

Nee, dat binnenzitten is ook niet per se onze hobby, maar we maken er het beste van! En deze onderne...
Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.