Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update: de ziekte verspreidt zich nog steeds in rap tempo door Rotterdam

Door Britte Kramer 11 augustus 2020

Het is al weken het gesprek van de dag: de stijgende coronabesmettingen in ons land. Uit de nieuwe update van het RIVM blijkt dat ook deze week meer Nederlanders positief zijn getest op het coronavirus: in totaal 4.036 nieuwe besmettingen.  

Het gaat hier om de periode van 5 tot en met 11 augustus. Een week eerder waren er nog 2.588 nieuwe besmettingen. Lees meer details over de landelijke cijfers bij het AD.

Coronabesmettingen in Rotterdam

Wij focussen nu even puur op Rotterdam. Het RIVM bekijkt de lokale cijfers per twee weken. Tussen 29 juli en 11 augustus werden er 1.154 besmettingen geregistreerd. Negen mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Ter vergelijking: in de twee weken hiervóór, dus tussen 15 en 28 juli, werden 401 besmettingen geregistreerd. Twee mensen werden opgenomen in het ziekenhuis en één patiënt overleed aan de ziekte. We gingen van 61,6 naar 177,2 besmettingen per 100.000 inwoners. Bijna drie keer zoveel dus.

Besmettingen bij Café De Zondebok & ’t Zwarte Schaap

Ook Café De Zondebok & ’t Zwarte Schaap is voorlopig dicht nadat bezoekers, en daarna ook drie personeelsleden, positief getest zijn op het virus. Genoeg redenen dus om die anderhalve meter in acht te blijven houden, en mondkapjes te dragen waar dat van ons gevraagd wordt. Natuurlijk is het heel fijn dat de meeste mensen thuis kunnen uitzieken, al is dat – vooral met deze temperaturen – ook zeker geen pretje.

In kaart

Ben je benieuwd hoeveel besmettingen erbij zijn gekomen in Schiedam, Barendrecht, Capelle aan den IJssel of de andere grote steden? LocalFocus bracht alle besmettingen van de afgelopen twee weken per gemeente in kaart.

Lees ook:

2016_Iris-van-den-Broek_67A2859_iris-van-den-broek

De horecaregels zijn aangescherpt: dit zijn de reacties van Rotterdamse ondernemers

We moeten ons aan meer regels gaan houden als we naar een terras, restaurant of kroeg willen. Eerder...
mondkapjesplicht rotterdam foto anp

Mondkapjesplicht: zo zit het met de boete

Nu het aantal coronabesmettingen in Nederland weer oploopt, zijn er nieuwe maatregelen afgekondigd. ...

Hoe leuk! Hier shop je hippe mondkapjes voor volwassenen én kinderen

Het begint een gewoonte te worden: mondkapje op zodra je richting centrum gaat of het openbaar vervo...

adv.