Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Citytripje? Je kunt straks écht heel snel van Rotterdam naar Londen met de trein

Door Kim te Woerd 4 februari 2020
Brexit of niet, Londen komt tóch dichterbij. Alle liefhebbers van citytrips naar de Engelse hoofdstad opgelet: je kunt straks rechtstreeks met de Eurostar van Rotterdam naar Londen.

En dat betekent dat je er een uurtje sneller bent: de treinreis duurt vanaf 18 mei nog maar drieënhalf uur, lezen we op de website van de NS.

Paspoortcontrole

Dat uurtje wordt ingehaald omdat een extra tussenstop en grenscontrole in Brussel niet meer nodig is. De rechtstreekse trein gaat al vanaf 30 april rijden vanaf Amsterdam. Amsterdamse reizigers krijgen dan de paspoortcontrole – die nu dus nog in Brussel is – al in onze hoofdstad. Helaas kunnen wij Rotterdammers pas vanaf 18 mei direct naar Londen, want pas dan is er ook een paspoortcontrole in onze stad.

Alternatief voor vliegtuig

Dagelijks vliegen ongeveer zestig (!!!) vliegtuigen vanaf Schiphol naar de hoofdstad van Engeland. Een betere treinverbinding zorgt er hopelijk voor dat meer reizigers voor de trein kiezen. Volgens de NS ligt de CO2-uitstoot van een treinreis per passagier 80 procent lager dan bij een vliegreis. Als je de Eurostar pakt ben je dus ook milieutechnisch nog eens lekker bezig!

Ticketprijzen

Plan jij graag je reisjes vooruit? Vanaf 11 februari kun je de tickets voor de directe reis van Rotterdam naar Londen al kopen. De prijzen vallen ook reuze mee: voor 40 euro sta je al in Londen.

Lees ook:

NS Hartkloppingen: 7 x liefdesverklaringen van treinreizigers van en naar Rotterdam

Februari: de maand van de liefde. Een mooi moment om het Tumblr-account van NS Hartkloppingen eens d...

In 1974 vertrok de eerste metro richting Hoogvliet en dat werd groots gevierd (video)

Veel Rotterdammers weten niet beter dan dat er een metro is waarmee je binnen no-time van Rotterdam ...

Noordereiland is deze week een dag eventjes lastig bereikbaar

Dit is wel even handige informatie om rekening mee te houden! De Koninginnebrug moet een nachtje dic...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.