Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bye bye berenoortjes: De Beren neemt afscheid van de pluche Berenhelm

Door Faayyaaz van Dijk 23 april 2019

Je hebt ze vast wel eens zien rijden: de Beren bezorgdienst met een grote, pluche Berenhelm op het hoofd. De helm heeft een vachtje en berenoren én valt natuurlijk ontzettend op. Maar na dertien jaar wordt de helm vervangen door een nieuw exemplaar. Een stoere, gele helm. 

In 2006 werd de helm voor het eerst op de weg gespot en zorgde meteen voor veel bekijks. In 2009 werd de helm zelfs genomineerd voor een Dutch Design Award in de categorie ‘Best geïntegreerde merkcommunicatie’. En we moeten eerlijk zeggen, we gaan de helm wel missen! Hij is namelijk wel echt grappig om te zien.

Waarom gaat de helm weg?

Waarom wordt de helm dan vervangen? Dat heeft te maken met de nieuwe huisstijl van de restaurants. Er is een nieuw interieur en een nieuwe menukaart. In plaats van een eetcafé wil De Beren zich meer gaan richten op de kwaliteiten van een restaurant. Je kreeg eerst een menukaart als placemat, maar dat is niet meer zo. Naast de nieuwe menukaart, komen er ook nieuwe gerechten uit de keuken. Ze willen plaats maken voor een houtskoolgrill.

Veiligheid

Ook wordt de helm vervangen vanwege de veiligheid. De felle, gele kleur zorgt ervoor dat de maaltijdbezorgers sneller op de weg worden gezien. Dus… geen berenoortjes meer. Al is deze nieuwe helm vast een stuk comfortabeler tijdens warme zomerdagen. 😉


Meer over De Beren Rotterdam Centrum ontdekken?

De Beren Rotterdam Centrum eetcafés

Geopend11:00 - 23:00

Karel Doormanstraat 300, , Rotterdam

Bekijk meer:eetcafés

adv.