Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rotterdammers opgelet: we mogen een dag gratis reizen met de Hoekse Lijn!

Door Wouter Vocke 12 september 2019

Het duurt even maar dan heb je ook wat: op 30 september kunnen we dan toch echt (ja, echt!) gebruikmaken van de metro richting Hoek van Holland. En er is leuk nieuws: we mogen allemaal gratis mee!

Natuurlijk niet alleen voor Rotterdammers, maar vooral voor alle Schiedammers, Vlaardingers, Maassluizenaren, Hoekenezen en alles wat er tussen ligt: het lange wachten wordt beloond. Als de laatste testen goed verlopen (cross your fingers), biedt de RET reizigers op zaterdag 28 september tussen 12.00 en 20.00 uur de gelegenheid om gratis kennis te maken met de nieuwe metrolijn. Maurice Unck, algemeen directeur van de RET: “Het geduld van reizigers is lang beproefd. Daarom willen we hen al voordat we in exploitatie gaan, de gelegenheid bieden om een rit te ervaren.”

Metrolijn

Zo vaak je wil!

Op 28 september gaan de metropoortjes om 12.00 open en kan iedereen die dat wil, gratis op het traject tussen Schiedam Nieuwland en Hoek van Holland Haven (station Hoek van Holland Strand gaat in 2021 open) met de metro mee rijden. Zo vaak en zo lang als je wil! Opgeven is niet nodig. Tijdens de dag word je verwelkomd door RET-medewerkers en mag je de metro in op een station naar keuze.

Hoekse Lijn
Een van de nieuwe stations: Steendijkpolder | Foto: RET

Let wel op: in- en uitstappen kan op alle stations op het traject, behalve op Schiedam Centrum. Na de open dag volgt een opstartfase waarin zowel reizigers als de RET kunnen wennen aan de nieuwe metroverbinding en eventuele kinderziekten kunnen worden opgelost. Naast de metro’s zullen de bussen ook nog blijven rijden om iedereen aan de nieuwe lijn te laten wennen.

Lees ook:

openbaar toilet

Goed nieuws: er komen meer openbare toiletten in Rotterdam

We stonden deze week ineens raar te kijken toen er vlakbij onze redactie een zelfreinigend openbaar ...
De Boompjes

Dat wordt omrijden! De Boompjes is dit weekend afgesloten

Automobilisten moeten dus even opletten: als je dit weekend van plan was om over de Boompjes te rijd...

Het gaat écht gebeuren: De Hoekse Lijn gaat 30 september rijden

Toen in Rotterdam: de bouw van de metrotunnel (VIDEO)

Ouderen in Rotterdam kunnen gratis met het openbaar vervoer

adv.