Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze 3 onopgeloste Rotterdamse moordzaken krijgen extra aandacht

Door Kim te Woerd 21 januari 2020

De politie ontving vorig jaar meer dan tweehonderd tips naar aanleiding van de coldcasekalender. Met de nieuwste editie hoopt de opsporingsdienst weer waardevolle tips te ontvangen over onopgeloste zaken. Drie van de 52 zaken waar aandacht aan wordt besteed zijn onopgeloste zaken uit Rotterdam. 

Coldcaseteams bij de politie zijn dagelijks bezig met onopgeloste zaken. Dit kan gaan over moord en doodslag, maar ook over onbekende doden of vermiste personen.

Nieuwe tips

In de hoop nieuwe tips binnen te krijgen, deelt de politie de nieuwe coldcasekalender uit in gevangenissen en tbs-instellingen. “We vinden het belangrijk dat daders gevonden en bestraft worden en dat er duidelijkheid komt voor de nabestaanden”, vertelt Aart Garssen, landelijk projectleider cold cases van de politie.

Drie zaken uit Rotterdam op coldcasekalender 2020

In de editie van 2020 wordt er aandacht besteed aan drie zaken uit Rotterdam. Allereerst aan de moord op Sedar Soares. Hij werd op 1 februari 2003 – tijdens een sneeuwballengevecht – doodgeschoten op Metrostation Slinge. De dader loopt al zestien jaar vrij rond. De tweede Rotterdamse zaak op de coldcasekalender is die van Hans van der Mee. Hij werd op 14 februari 1990 – in het bijzijn van zijn vrouw – doodgeschoten tijdens een laffe overval in hun elektronicawinkel. Tot slot wordt er aandacht besteed aan de zaak van Muhammed Erdogan. Hij was op 1 oktober 2003 aan het werk in de schoenenwinkel van zijn vader toen hij werd doodgestoken door een onbekende man.

Heb jij een tip?

Heb jij een waardevolle tip voor de politie over (één van) deze onopgeloste zaken uit Rotterdam? Neem dan contact op met de politie. Als jouw tip leidt tot de oplossing kom je in aanmerking voor een beloning. In het geval van de zaak van Sedar Soares is dat 30.000 euro, in het geval van Hans van der Mee 15.000 euro en in het geval van Muhammed Erdogan 20.000 euro.

Lees ook:

Hoe (on)veilig is jouw wijk? Dit zijn de Rotterdamse misdaadcijfers van 2019

Woninginbraak, openlijk geweld, bedreiging, fraude, mishandeling, straatroof... Helaas komen dit soo...

Ai: vijf (!) keer zoveel meldingen over datalekken bij de gemeente Rotterdam

Het woord 'datalek' is de afgelopen tijd héél vaak in het nieuws geweest. Ook bij de Gemeente Rotter...

Hou je vast: zoveel autobranden waren er in 2019 in Rotterdam

Je wagen in vlammen zien opgaan is de nachtmerrie voor iedere automobilist. Toch zijn er elk jaar du...

Meer over

112 Nieuws

adv.