Gezocht: 100 Rotterdammers die korting willen in het openbaar vervoer

Door Wouter Vocke 4 juli 2018

Ja je leest het goed: korting! De gemeente zoekt Rotterdammers voor een vervoersexperiment. Wie weet kun je vier maanden lang met korting gebruik maken van het openbaar vervoer, deelauto- en deelfietssystemen (zoals Greenwheels en ov-fiets) en andere vervoersmiddelen in onze gerse stad.

Het experiment is onderdeel van onderzoek naar Mobility as a Service (afgekort MaaS) in Rotterdam. De gemeente Rotterdam voert dit experiment uit samen met onder andere De Verkeersonderneming en de RET. Doe je mee met het experiment? Dan is de uitdaging om je eigen auto te laten staan. Met het proefproject willen ze achterhalen wanneer mensen wél of juist géén gebruik maken van de vervoersmiddelen die de stad te bieden heeft en welke hobbels zij tijdens hun reis ervaren.

Hoe dan?

Rotterdammers die mee willen doen, kunnen zich aanmelden bij De Verkeersonderneming. Omdat de initiatiefnemers zoeken naar een goede afspiegeling van de Rotterdamse samenleving, kijken ze naar leeftijd, woonwijk en het bezit van wel of geen auto. Uiteindelijk kunnen honderd Rotterdammers meedoen.

Ben je één van de geselecteerde deelnemers? Dan krijg je een mobiliteitsbudget en kun je reizen met korting. Tijdens het experiment, dat duurt van september 2018 tot januari 2019, reis je met verschillende vervoersmiddelen, zoals bijvoorbeeld de waterbus, tram, metro of de ov-fiets. Maak van onze stad en jouw buurt een nog fijnere plek en meld je aan!

adv.