Let op: laatste dag om je kerstboom op straat te zetten

Door Wouter Vocke 11 januari 2019

Heel gezellig hoor, zo’n kerstboom. Maar nu de feestdagen voorbij zijn, zijn wij ook wel weer klaar met die naalden in huis en de kat die steeds in de ballen hangt. Trouwens, zo lekker als die boom eind november rook, ruikt ‘ie al lang niet meer. Tijd om op te ruimen dus! 

Het ziet er alleen wel altijd zo sneu uit: die kale, verlepte sparren en dennenbomen op straat. Maar mag je in Rotterdam eigenlijk wel je kerstboom gewoon de deur uit bonjouren? JA, dat mag!

Je kerstboom kun je tot en met vrijdag 11 januari (vandaag dus!) naast de (ondergrondse) wijkcontainer plaatsen – of op de plek waar je normaal gesproken je afvalcontainer plaatst als je ergens woont waar geen wijkcontainers zijn.

Medewerkers van Schone Stad (een onderdeel van stadsbeheer, formerly known as Roteb) zamelen in deze periode de kerstbomen apart in. Al deze bomen worden namelijk hergebruikt door ze te composteren. Superfijn toch! Jij blij, gemeente Rotterdam blij.

De regels:

  • kerstbomen moeten schoon zijn, dus zonder versieringen. Alleen schone bomen kunnen apart als groen afval worden verwerkt
  • plemp je kerstboom niet op, maar naast die metalen containerplaten van de wijkcontainers. Zo maak je het voor de medewerkers die de containers moeten legen een stuk makkelijker
  • na 11 januari zul je toch echt een afspraak voor grofvuil moeten maken of met je boom naar een milieupark moeten rijden. Afval op straat gooien is niet alleen best wel aso, maar ook gewoon niet toegestaan.

Zorgen die hangkerstbomen bij jou op straat voor overlast? Meld het dan via de BuitenBeter-app, de website van de gemeente of bel naar 14 010.

Lees ook:

straatvuil

Straatvuil, graffiti of kapotte straatverlichting? Stuur een app naar de gemeente!

Laatst hadden we het nog over dat (grof)vuil op straat een doorn in het oog is van veel Rotterdammer...
aso

Grofvuil weggooien in Rotterdam: dit moet je weten

Leuk hoor, een nieuw bankstel. Maar moet je die oude nou echt gewoon op straat neerzetten? Het is ee...
Milieupark

Milieuparken in Rotterdam: bij deze 7 plekken kun je terecht

Wist je al dat je je grofvuil niet zomaar op straat mag gooien? Maar waar moet je dan heen? Als inwo...

adv.