Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Doe eens gek: adopteer een kerstboom! Dit moet je allemaal weten

Door Wouter Vocke 27 november 2018

Kerst: wij houden ervan! Het liefst zetten we de boom al op in november, zodat we er extra lang van kunnen genieten. Maar eigenlijk is het best gek dat er elk jaar miljoenen kerstbomen afgedankt op straat – en op de brandstapel – belanden.

Niet nodig, vinden ze bij ‘Adopteer een kerstboom’. Bij hen huur je als het ware een kerstboom, die in januari weer terug wordt geplant! Zo gaat een kerstboom meerdere jaren mee en hoef jij je niet schuldig te voelen. De bomen zijn ook nog eens allemaal biologisch gekweekt, zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Elke boom heeft een uniek nummer. Door jouw boom met dit nummer te registreren, kun je volgend jaar dezelfde boom opnieuw adopteren. Zo krijgt je kerstboom een eigen ‘thuis’. Is dat even leuk!

Page 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Wat kost dat?

Kerstboom kopen
Foto: ANP

De prijs van een adoptieboom is afhankelijk van de grootte. Je hebt al zo’n duurzaam boompje vanaf €26,-.

100 cm: €26,-
125 cm :€31,-
150 cm: €36,-
175 cm: €41,-
200 cm: €46,-
225 cm: €51,-

Let op: je kan alleen pinnen als je een kerstboom komt adopteren. Je betaalt ook €10,- statiegeld per boom. Als je de boom terugbrengt krijg je het tientje contant retour!

Wanneer is het?

Kerstboom kopen
Foto: ANP

Op zaterdag 8 december en zaterdag 15 december, en voor de last-minute beslissers onder ons kun je ook op vrijdag 21 december nog even een adoptieboom scoren.

Inleveren doe je op vrijdag 5 januari of zaterdag 6 januari.

Waar?

Bij de Rotterdamse Munt. Bij deze stads(kruiden)tuin en -winkel op Zuid kun je het hele jaar terecht. In deze oase groeien kruiden en eetbare bloemen uit alle windstreken. Je kunt hier ontdekken wat de stadsnatuur te bieden heeft, een workshop volgen of met stadsgenoten van een kopje kruidenthee genieten. Op de Rosestraat, tegenover nummer 500 vind je deze tuin. Kan niet missen!


Meer over Rotterdamse Munt ontdekken?

Rotterdamse Munt vrijetijd en uitgaan

Gesloten12:00 - 18:00

Rosestraat 200, Rotterdam

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan
Nieuwe Binnenweg

Toffe plekken waar je geweest moet zijn op de Nieuwe Binnenweg – deel II

Wij houden van de Nieuwe Binnenweg! En hier is zó veel te zien en die straat is zo lang, dat we deze...
Page 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

adv.