Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Stad Uit

De Stad Uit

Willebrordusstraat 84 3037 TW Rotterdam

Over De Stad Uit

De Stad Uit van Stichting Lekker Groen brengt kinderen uit stadswijken naar het Rotterdamse platteland. En dat is hard nodig, want kinderen zijn 50% minder buiten dan twintig jaar geleden en hun speelruimte is met 90% afgenomen. Zonde, want natuur maakt slim. Je gebruikt andere hersengebieden die in verband staan met langetermijnplanning en creativiteit. Bovendien zijn bijziendheid, concentratieproblemen, obesitas en suikerziekte echte stadskindkwalen. Wereldwijd onderzoek toont keer op keer aan dat een beetje natuur veel invloed heeft.

Uitwaaien, opladen en je hoofd leeg maken. Kinderen die in drukke stadswijken leven, ontdekken niet vanzelf wat het effect van natuur op hun welzijn is. Met De Stad Uit struinen ze langs rivieroevers, gaan ze op pad met boswachters en ontdekken ze lokale landbouw. Weten waar er net buiten de stad plekken zijn waar je op kunt laden, die kennis geven we kinderen mee. Een beetje natuur maakt dat je weerbaarder wordt, je een plan voor jezelf kunt trekken.

De kinderen van nu zijn de beslissers van de toekomst. Zij worden geacht om straks de juiste beslissingen te nemen. Op school leren ze over delta’s waar water, moeras, duin en rivieren de hoofdrol spelen, maar in de eigen omgeving ervaren ze dat niet. Ze bouwen zo geen band op met de natuur en het platteland.

Rondom de stad bevindt zich een van de grootste land- en tuinbouwgebieden van de wereld. In dit gebied is er straks volop werkgelegenheid voor alle opleidingsniveaus. Het zaadje om een passie te ontwikkelen voor natuur en platteland moet jong gezaaid worden.

Het team van De Stad Uit zet zich er met tientallen partners voor in dat kinderen in ieder geval één keer echte natuur en platteland ervaren. Er moet nog veel gebeuren voordat dit mogelijk is. Voor nu is De Stad Uit blij en dankbaar met de cofinanciering, subsidies en giften waaruit het programma gerealiseerd kan worden. Donaties zijn ook heel hartelijk welkom.

Meest recent over De Stad Uit

De Stad Uit Selfie met een koe

Selfies met een koe en racen over de stormbaan: ga mee naar het Rotterdamse platteland

Ken je De Stad Uit al? Zij regelen de allerleukste uitjes nét buiten Rotterdam. Op het ‘Rotterdamse platteland’ dus, zeg maar. Zondag 23 februari is de volgende. Dan mag je…


De Stad Uit

dienstverlening

Willebrordusstraat 84, Rotterdam

Bekijk meer:dienstverlening