Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wat kost nou een uitvaart? Herma van CVU geeft antwoord op vragen over uitvaartkosten

Aangeboden door CVU Uitvaartzorg 2 juli 2019

“Wat kost nou een uitvaart?” Het is een van de meestgestelde vragen aan de uitvaartverzorgers van CVU Uitvaartzorg. Het leek ons daarom handig om voor eens en voor altijd duidelijkheid te scheppen. Dat deden we met hulp van Herma, die we al eerder spraken over haar werk bij CVU.

Om meteen met de deur in huis te vallen: een basisbegrafenis via CVU kost €6.105,- en een basiscrematie €5.735,-. Als je ‘vriend’ wordt van CVU Uitvaartzorg geldt een relatiekorting van €225,-. Daarvoor kun je je hier gratis aanmelden. Ben je benieuwd wat zo’n basisbegrafenis inhoudt, en wat bij dat bedrag inbegrepen is? Dat kun je uitgebreid lezen op de website van CVU.

Het uiteindelijke kostenplaatje

Maar zoals met de meeste dingen, kun je het ook bij een begrafenis zo gek maken als je zelf wilt, qua kosten. Wil je bijvoorbeeld veel mensen uitnodigen, bijzondere bloemstukken of een speciale grafsteen? Wil je de uitvaart vast laten leggen door een fotograaf, en/of de plechtigheid op een bijzondere locatie laten plaatsvinden? Al die beslissingen wegen mee in het uiteindelijke kostenplaatje. Zo zijn er ook uitvaarten die €20.000,- kosten.

Wat is duurder: een begrafenis of een crematie?

Zoals je al ziet bij de kosten van een basisuitvaart, valt een begrafenis vaak iets duurder uit dan een crematie. Bij een begrafenis komt er namelijk meestal een gedenksteen, zijn er onderhoudskosten voor het graf en moeten de dragers betaald worden. Sommige mensen kiezen om die reden ook voor een crematie. Dan is er de mogelijkheid om de urn te laten bijzetten in een urnengraf, zodat er toch een plek is om naartoe te gaan en te herdenken.

Beperkt budget

Mensen met een beperkt budget en mensen die weinig poespas wensen, kunnen ook kiezen voor een zogenaamde ‘uitvaart in eenvoud’ of ‘uitvaart in stilte’. Dat doet niks af aan de kwaliteit, maar wel aan de kosten. Spreekt dit je aan? Neem dan vrijblijvend contact op met de uitvaartverzorgers van CVU, via telefoonnummer 0800-2882255. Zij kunnen je alles uitleggen en denken graag met je mee.

Hoe bekostig je een uitvaart?

Niet iedereen heeft het bedrag voor een uitvaart zomaar achter de hand. Hoe doe je dat dan? Nou, je kunt natuurlijk zelf sparen, maar kijk zeker ook even naar de mogelijkheden voor een uitvaartverzekering. Daarbij kun je kiezen voor een naturaverzekering of een geld(kapitaal)verzekering. Bij een naturaverzekering bepaal je – vaak aan de hand van een aantal pakketten – van tevoren wat je precies wilt verzekeren. Met een geldverzekering verzeker je een vast bedrag, waarmee je je uitvaart naar eigen wens kan invullen. Als je om leeftijd- of gezondheidsredenen geen uitvaartverzekering kunt afsluiten, biedt Stichting Depositofonds van CVU Uitvaartzorg een spaarvorm met veel vrijheid en een goede rente. Het Depositofonds belegt je ingelegde geld op een verantwoorde manier en de rente is vaak beter dan die bij de bank. Bij CVU kunnen ze je er – vrijblijvend – alles over vertellen.

Misverstanden rechtgezet

Het grootste misverstand waar ze bij CVU tegenaan lopen, is dat veel mensen denken dat ze hun begrafenis moeten laten regelen door de uitvaartonderneming waar ze hun uitvaartverzekering hebben lopen. Dat is dus niet zo! Over het algemeen ben je vrij in die keuze. Maar: het kan wel dat het consequenties heeft – dat een verzekeraar dan bijvoorbeeld maar een bepaald bedrag uitkeert. Bij CVU zijn ze altijd transparant in wat ze voor je kunnen betekenen. Een ander misverstand is dat mensen vaak denken dat ze opgebaard moeten worden bij de uitvaartverzorger die de uitvaart regelt. Ook dat is niet het geval. Als jij door een andere uitvaartverzorger je uitvaart laat regelen, maar CVU dichter in de buurt is, mag je gewoon hier opgebaard worden.

Tip: regel het nu!

Ook al wil je natuurlijk nog lang niet over je einde nadenken, is het slim om nu alvast te kijken naar je mogelijkheden. CVU merkt namelijk dat nog steeds veel mensen uiteindelijk niet de middelen hebben om een uitvaart naar hun wensen in te richten. Daarom organiseren ze regelmatig voorlichtingen en open dagen. Als je je wensen met hen bespreekt (op hun locatie, of gewoon bij jou thuis), geeft CVU advies op maat en denken de medewerkers graag met je mee. Wil je weten waar je aan toe bent? Neem dan gratis en helemaal vrijblijvend contact op met CVU: 0800-2882255.

CVU Uitvaartzorg Herma

Herma is uitvaartverzorger bij CVU: ‘Gaat mijn opa in een grote magnetron?’

Achter die grote poort op de Bergweg zit CVU Uitvaartzorg Rotterdam. Doordat ze hier alle expertise ...


Meer over CVU Uitvaartzorg ontdekken?

CVU Uitvaartzorg

uitvaartcentra

Gesloten08:30 - 17:00

Bergweg 287, Rotterdam

Bekijk meer:uitvaartcentra

adv.