Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Niezen door hooikoorts of corona: dit adviseert het RIVM aan Rotterdammers met klachten

Door Britte Kramer 6 april 2020

Het zachte lenteweer is niet bij elke Rotterdammer welkom. Door de warme temperaturen komen er veel pollen in de lucht, wat klachten oplevert bij mensen met hooikoorts. Sommige symptomen lijken erg op die van het coronavirus. Wat moet je doen als je bijvoorbeeld opeens veel moeten niezen? Wij zochten het uit.

“Het lastige is, dat een deel van de klachten – niezen en hoesten – lijken op het beginstadium van het coronavirus. Je kunt dit ook niet onderscheiden van elkaar”, vertelt RIVM-persvoorlichter Coen Berends aan indebuurt.

Advies van RIVM

Doordat de klachten lastig te onderscheiden zijn, adviseert het RIVM om bij symptomen binnen te blijven. Coen licht toe: “Moet je veel hoesten of niezen? Blijf dan thuis, ook al weet je niet of je last hebt van hooikoorts of het coronavirus hebt. Krijg je zwaardere klachten zoals keelpijn en koorts, dan is dit geen hooikoorts en is de kans groter dat het om het coronavirus gaat. In dat geval kun je contact opnemen met je huisarts.”

Medicatie

Coen heeft ook nog een tip voor Rotterdammers die vaker last hebben van hooikoorts. “Heb je medicatie tegen hooikoorts? Dan is het verstandig om daar nu al mee te beginnen en die goed in te nemen gedurende deze periode.”

Pollen in Rotterdam

De zon laat zich de komende dagen weer zien, inclusief aangename temperaturen. Hierdoor zijn er veel pollen in Rotterdam. Op de site van Weeronline kun je precies zien hoeveel pollen er in de lucht hangen, waar ze vandaan komen en wat de verwachtingen per stad zijn. Zo zien we dat in Rotterdam de meeste pollen op dit moment afkomen van de berk.

Lees ook:

corona app

Rotterdammers kunnen nu via een app checken of ze corona hebben

Je herkent het vast wel. Je voelt je niet lekker en meteen denk je: het zal toch geen corona zijn?! ...
Foto's corona deurfoto Rotterdam Kelly Alexandre

10 te gekke portretten van Rotterdammers bij hun voordeur

Veel creatieve Rotterdammers zagen hun agenda de laatste weken angstvallig leeg worden. Onwijs verdr...

Weekendtip! Met het hele gezin naar Blijdorp (maar dan gewoon thuis)

Huh, staat er een panda op het thuiswerkkantoor van indebuurt Rotterdam? Ja, zeker! Geen echte natuu...

adv.