Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kaakchirurg Willem: ‘Patiënten geven ons een 8,7’

Aangeboden door MKA Groep 29 juli 2020

Een bezoekje aan de kaakchirurg is misschien niet iets waar je énorm naar uitkijkt. Als je er dan bent, is het wel belangrijk dat het goed gaat! Sinds 1 januari zorgen de kaakchirurgen van MKA groep in het Franciscus Gasthuis ervoor dat jij perfect geholpen wordt. Patiënten geven hen gemiddeld zelfs een 8,7! Kaakchirurg Willem van Geel vertelt hoe dit komt.

“Wij zijn een zelfstandig behandelcentrum voor kaakchirurgie en gebruiken sinds begin dit jaar de ruimte van het Franciscus Gasthuis”, vertelt Willem. Nu denk je misschien: wat maakt dat uit voor mij als patiënt? Nou, aardig wat. “De afdeling kaakchirurgie is in het ziekenhuis een vreemde eend in de bijt. Omdat wij de volledige focus hebben op kaakchirurgie, is de zorg beter. Daarnaast gaat het maken van een afspraak niet via het ziekenhuis, maar gewoon via onze website of met een telefoontje. Hierdoor zijn de lijnen kort en kom je niet op een maandenlange wachtlijst te staan als je zorg nodig hebt. Dat wordt gewaardeerd.”

Voor deze behandelingen kun je terecht

Verder vertelt Willem voor welke behandelingen je bij hem en zijn collega’s terecht kunt: “Een veel voorkomende behandeling is het trekken van verstandskiezen. Maar we doen meer dan dat: denk bijvoorbeeld aan wortelpuntbehandelingen en orthodontische behandelingen, zoals het verplaatsen van de kaak. Maar ook als iemand zijn jukbeen heeft gebroken, gaan wij aan de slag.”

Lees verder onder de foto >

st. franciscus gasthuis aanmeldbalie mka groep

‘Ik leg altijd uit wat ik doe’

Willem krijgt vaak te maken met mensen die de behandeling spannend vinden. Hoe hij ervoor zorgt dat je tóch relaxt in de stoel zit? “Ik vind het vooral heel belangrijk om goed uit te leggen wat ik ga doen. En vervolgens doe ik precies wat ik zeg. Daardoor krijgen mensen vertrouwen. Ook tijdens de behandeling kondig ik elke stap aan. Zo’n behandeling blijft eng, maar door die uitleg is het beter te ondergaan. Het geeft mij een enorm voldaan gevoel als mensen de stoel uitstappen en zeggen: ‘die enge verhalen zijn niet waar.'” Als je écht bang bent, heeft Willem nog een slimme tip: “Kom gewoon eerst langs om te praten met de kaakchirurg die je gaat helpen. Dan ben je hier al eens geweest en voel je je tijdens de behandeling al wat vertrouwder.”

Blije patiënten

Deze manier van behandelen heeft Willem en zijn collega’s veel blije patiënten opgeleverd. “Na elke afspraak sturen we een enquête uit. Hierdoor krijgen we een goed beeld van wat patiënten prettig en minder prettig vinden. Gemiddeld krijgen we een 8,7. Daar ben ik ontzettend trots op, vooral omdat we in januari bij 0 zijn begonnen met een compleet nieuw team. Dat geeft echt eer van je werk!”

Behandelingen vergoed door alle zorgverzekeraars

Wil je een afspraak maken of meer weten over de kaakchirurgen van MKA groep? Kijk dan op de website. Handig om te weten: MKA groep heeft contracten met alle zorgverzekeraars. De basiszorg wordt altijd vergoed door je zorgverzekeraar, vergoeding van aanvullende zorg is afhankelijk van je polisvoorwaarden.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door MKA Groep. Meer over MKA Groep ontdekken?

MKA Groep zorg

Vandaag gesloten

Kleiweg 500, Rotterdam

Bekijk meer:zorg

adv.