Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe coronacijfers: Rotterdam heeft het hoogste percentage besmettingen

Door Britte Kramer 4 augustus 2020

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt landelijk verder op. Het RIVM heeft zojuist nieuwe cijfers gepubliceerd: de afgelopen week werden er 2.588 nieuwe besmettingen geregistreerd – 1.259 meer dan vorige week. Een groot deel van de positieve tests werd uitgevoerd in Rotterdam.

En dat heeft gevolgen. Zo is het nog maar afwachten of de Eurekaweek door kan gaan. Vanaf morgen, woensdag 5 augustus, is het dragen van een mondkapje verplicht op deze Rotterdamse plekken. Tip: hier vind je een lijst met winkels waar ze mondkapjes verkopen, en hier koop je mondmaskers met de Rotterdamse vlag.

Coronabesmettingen in Rotterdam: de cijfers

LocalFocus brengt de cijfers van de afgelopen twee weken in kaart. Tussen 22 juli en 4 augustus werden in Rotterdam 796 besmettingen geregistreerd. Zes coronapatiënten werden opgenomen in het ziekenhuis; één persoon overleed aan de ziekte.

De ‘rode status’

Op onderstaande plattegrond zie je duidelijk dat Rotterdam inmiddels de ‘rode status’ heeft gekregen, terwijl we vorige week nog donkeroranje waren. Daarmee staan we helemaal bovenaan als het gaat om het grootste aantal besmettingen per 100.000 inwoners: 122,2 zijn dat er, om precies te zijn. Tussen 8 en 21 juli waren het er 36,4.

Ter vergelijking: de andere ‘rode plaats’, Waddinxveen, komt op 102,4 besmettingen per 100.000 inwoners uit, Schiedam op 40,6, Capelle aan den IJssel op 56,6 en Barendrecht op 26,7.

Persconferentie

Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven donderdagavond 6 augustus een persconferentie over de stijgende coronacijfers. Ze zoomen in op bepaalde regio’s en kondigen, indien nodig, extra regionale maatregelen aan. Houd indebuurt in de gaten voor actuele updates.

Lees ook:

mondkapje zuidplein rotterdam foto ANP

Mondkapjesplicht in Rotterdam: op deze plekken moet je er straks eentje dragen

In het openbaar vervoer is het al normaal, maar nu moeten we ook mondkapjes gaan dragen op drukke pl...
Mondkapjes Rotterdam Vanessa

Mondkapjes met de Rotterdamse vlag: hier koop je ze!

Op de Jonker Fransstraat zit Mondkapjes-Rotterdam.nl. Naast mondkapjes verkopen ze hier handschoenen...
Terras Verward Hoogstraat

Deze 7 terrassen werden er beter op ‘dankzij’ de coronamaatregelen

Terrasvlonders, meer groen en autovrije straten. De stad voelt op sommige plekken alsof het Koningsd...

adv.