Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe coronabesmettingen in Rotterdam: dit zijn de cijfers

Door Carin van der Meij 21 juli 2020

Het aantal besmettingen in ons land is ook in de afgelopen week weer toegenomen. Dat blijkt uit de wekelijkse corona-update van het RIVM. In hoeverre geldt die stijging voor Rotterdam? Check hier de actuele stand van zaken. 

Bijna duizend Nederlanders zijn de afgelopen week – 15 tot en met 21 juli – positief getest op het coronavirus. Dat is bijna twee keer zoveel als vorige week.

Besmettingen in Rotterdam

Maakt het virus ook een comeback in onze stad? LocalFocus heeft alle besmettingen van de afgelopen twee weken in kaart gebracht. Daarop is te zien dat 237 Rotterdammers positief getest zijn op het virus. Omgerekend komt dat neer op 36,4 per honderdduizend inwoners. In de eerste twee weken van juli lag dit aantal met 92 een stuk lager. Dat komt neer om 14,1 per honderdduizend inwoners.

In kaart

Check hieronder zelf de nieuwe coronacijfers. Per gemeente kun je het aantal nieuwe besmettingen zien in de periode van 7 juli tot en met 21 juli.

Live grafiek

In totaal staat de Rotterdamse teller nu op 2.974 geregistreerde besmettingen sinds het eerste geval op 13 maart. Het aantal ziekenhuisopnames staat op dit moment op 527. Het aantal overledenen aan het coronavirus is 347 sinds 21 maart.

Meer over

Corona Nieuws

adv.