Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mondkapjes met de Rotterdamse vlag: hier koop je ze!

Aangeboden door Mondkapjes-Rotterdam.nl 7 juli 2020

Op de Jonker Fransstraat zit Mondkapjes-Rotterdam.nl. Naast mondkapjes verkopen ze hier handschoenen, desinfectiemiddelen, veiligheidshesjes, infraroodthermometers en – jawel – merchandise in de vorm van T-shirts. Ondernemers kunnen er terecht voor stickers en advies over zaken als interne routing. En: binnenkort koop je hier mondkapjes met de Rotterdamse vlag!

Na een stoomcursus weten Vanessa en haar dochter nu álles over mondkapjes en signing. Die kennis delen ze graag met iedereen die in de winkel komt. En dat zijn de meest uiteenlopende types: van medici tot OV-reizigers en van horecaondernemers tot mensen die bij de gemeente werken.

Verstand van zaken

Vanessa: “Mensen zijn blij dat er een winkel is met verstand van zaken, die duidelijkheid geeft en geruststelt. Voor ondernemers is het ook fijn dat we met ze meedenken. En dat ze meteen aan de slag kunnen: ze krijgen alles direct mee en hoeven niet eindeloos op een internetbestelling te wachten.”

Het hoeft niet hysterisch

Mondkapjes-Rotterdam.nl verzorgde onder meer de stickers voor het net opnieuw geopende Kaat Mossel. “Voor hen maakten we stickers in hun eigen kleuren, met hun logo erop. Het hoeft niet in hysterisch zwart/geel; het kan ook heel sjiek. Een zaak in Hillegersberg moest met dranghekken werken. Daar hebben we de routing voor geregeld en mooie banners ontworpen voor in die hekken. Ze zijn superblij.”

Lees verder onder de foto’s >

indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam

Dit zijn de 8 meest gestelde vragen, mét antwoorden:

1. Zijn de mondkapjes van jullie logo ook te koop?

Grappig genoeg is dit de meest gestelde vraag bij Mondkapjes-Rotterdam.nl. Mensen vallen bij bosjes voor de mondkapjes met de Rotterdamse vlag. Er is zelfs zo veel vraag naar, dat Vanessa besloot om ze daadwerkelijk in productie te nemen. Het gaat dan om hoesjes voor óver de veilige mondkapjes. Ze liggen in de week van 6 juli in de winkel (einde van de week).

2. Wat is het verschil tussen de verschillende soorten mondkapjes?

Mondkapjes-Rotterdam.nl verkoopt drie typen mondkapjes. Alle drie de soorten zijn bij vertrek in China gecertificeerd en bij aankomst in Nederland goedgekeurd volgens de Europese normering.

  • Type I heeft een filtratiewaarde van 95%. Dit type is onder meer geschikt voor gebruik in het openbaar vervoer. Voor tien stuks betaal je €9.95.
  • Type IIR heeft een filtratiewaarde van 98%. Dit type is goedgekeurd voor mensen die in de zorg werken of een contactberoep hebben. Door de extra coating zijn ze ook spatbestendig. Voor tien stuks betaal je €11,95.
  • Type FFP2 is geschikt voor medici met een risicovol beroep. De pasvorm zorgt ervoor dat-ie goed om je neus en mond past, en dat er geen gaten zijn waar alsnog lucht doorheen kan. Volgens Vanessa blijkt uit testresultaten dat meer dan 70% van de mondkapjes niet veilig is. Dit type is dat wel, en is daarom geschikt voor als je gaat vliegen of met het OV reist. Zo’n €3,95 per stuk, afhankelijk van de hoeveelheid die je afneemt.

Type I en IIR dienen voor de bescherming van een ander. Type FFP2 dienen voor de bescherming van de drager.

3. Hoe vaak mag je hetzelfde mondkapje gebruiken?

Alle mondkapjes zijn voor eenmalig gebruik. Als je ergens bent geweest waar het virus in de lucht hangt, dan blijft dat hangen aan de buitenkant van het mondkapje. Daarom is het belangrijk dat je je mondkapje meteen na gebruik weggooit, en wel op deze manier:

  1. Doe je kin omhoog
  2. Buk naar voren
  3. Pak de elastiekjes vast
  4. Gooi het masker direct in de prullenbak
  5. Sluit de prullenbak af

Overigens zit bij alle mondkapjes die je hier koopt een gebruiksaanwijzing.

4. Hoe lang mag je hetzelfde mondkapje ophouden?

Je kunt één mondkapje ongeveer vier uur lang ophouden. Dat is wel afhankelijk van een paar omstandigheden. Als je veel praat, hoest of niest dan is het mondkapje sneller verzadigd. Het heeft te maken met de hoeveelheid vocht die je uitademt. Dus ook als je een paar kilometer gaat hardlopen is je masker sneller aan vervanging toe. Let op: een mondmasker is áltijd voor eenmalig gebruik. Je kunt dus niet zeggen: ‘Ik heb deze maar een kwartiertje opgehad, dus die kan ik morgen nog wel 3,5 uur gebruiken.’

Lees verder onder de foto’s >

Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam
Foto: indebuurt Rotterdam

5. Wat doe je als je moet niesen terwijl je een mondkapje ophebt?

Niesen doe je gewoon ín je mondkapje. Misschien is dat in het begin even wennen, maar dat is precies waarvoor ze gemaakt zijn. Zodra je een mondkapje opzet kun je het hele elleboogverhaal dus tijdelijk vergeten.

6. Mag ik mijn mondkapje wel afzetten in de trein, om bijvoorbeeld een slok koffie te nemen?

Ja, dat mag. Mits je op minstens anderhalve meter afstand van je medereizigers zit en die een veilig mondmasker dragen. Helaas kun je niet zomaar 1, 2, 3 zien of dat laatste het geval is, dus er komt wel een stukje common sense bij kijken.

7. Krijg ik een boete als ik in het OV een ‘medisch’ mondkapje draag?

Die regel had te maken met het verwachte tekort aan medische mondkapjes, en is inmiddels afgeschaft. Vanessa licht verder toe: “Er bestaan geen niet-medische mondkapjes. Mondkapjes zijn ooit ontwikkeld voor de medische sector, en dus per definitie ‘medisch’.”

8. Tot wanneer blijft deze pop-upshop open?

Mondkapjes-Rotterdam.nl blijft zitten waar-ie zit, zo lang als het nodig is. Vanessa: “Wat dat betreft hoop ik ook dat we niet lang open hoeven te zijn. Maar tot die tijd is iedereen van harte welkom voor professionele informatie.”Deze bijdrage wordt je aangeboden door Mondkapjes-Rotterdam.nl. Meer over Mondkapjes-Rotterdam.nl ontdekken?

Mondkapjes-Rotterdam.nl

speciaalzaken

Vandaag gesloten

Jonker Fransstraat 73a, Rotterdam

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.