Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Met meer dan twee personen op straat vanaf nu verboden in Rotterdam

Door Ilse Zoutewelle 27 maart 2020

Een gezellige wandeling met je hele vriendengroep zit er officieel niet meer in. In Rotterdam en omgeving geldt vanaf nu een samenscholingsverbod voor meer dan twee personen, blijkt uit de noodverordening van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. 

Ben je wel met drie of meer personen bij elkaar én hou je geen anderhalve meter afstand? Dan kan je dat een flinke boete opleveren. Het samenscholingsverbod geldt trouwens niet voor mensen die met elkaar in huis wonen en kinderen tot en met twaalf jaar die spelen onder toezicht. Natuurlijk blijft in alle gevallen belangrijk dat je anderhalve meter afstand houdt.

Gebiedsverbod

Verder zijn alle evenementen waar je een vergunning- of meldingsplicht voor hebt, verboden tot 1 juni. Begrafenissen en bruiloften kunnen doorgaan met maximaal dertig personen mits er – daar is hij weer – ze onderling anderhalve meter afstand kunnen houden. Daarnaast heeft de gemeente vanaf nu de mogelijkheid om gebieden aan te wijzen waar je niet mag komen. Denk aan parken, stranden of wijken. Dit is tot nu toe nog niet gebeurd.

‘Houd rekening met elkaar’

Burgemeester Aboutaleb laat weten: “Ik roep alle Rotterdammers op toch vooral thuis te blijven, sociale contacten te mijden, de 1,5 meter in acht te nemen. Het voorkomen van verdere verspreiding van het virus is ons doel. Spreek elkaar daar ook op aan en houd rekening met elkaar. Houdt u zich niet aan de maatregelen, dan zullen onze handhavers op straat u daarop aanspreken en u wijzen op uw verantwoordelijkheid.”

Meer over

Corona Nieuws

adv.