Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coronaboetes: zoveel Rotterdammers kregen al een prent

Door Carin van der Meij 6 juli 2020

Wie zich niet aan de coronamaatregelen houdt, riskeert een boete. Dat weet iedereen. Maar hoe groot is die kans op een ‘coronaboete’? Dat verschilt per gemeente. 

Dat blijkt uit een enquête van Nieuwsuur in samenwerking met LocalFocus. Ruud Kuin van de BOA Bond noemt de grote verschillen tussen gemeenten ‘slecht voor het draagvlak en het rechtsgevoel’.

Coronaboetes in Rotterdam

Laten we vooropstellen: het is natuurlijk belangrijk dat wij ons allemaal aan deze regels houden. Toch zijn er Rotterdammers die dit niet hebben gedaan. Met als gevolg een dikke prent. Over hoeveel boetes praten we? Onze gemeente heeft met LocalFocus het aantal coronaboetes gedeeld. Zo blijkt dat Rotterdamse handhavers tussen 15 maart en 15 juni in totaal 302 mensen hebben bekeurd op basis van corona-noodverordeningen. Dat zijn 4,6 boetes per 10.000 inwoners.

Regio Rotterdam

Kijken we naar onze buursteden, zien we dat cijfers daar een stuk hoger liggen. In Schiedam zijn maar liefst 639 boetes uitgedeeld, dat zijn maar liefst 82,2 boetes per 10.000 inwoners. In Vlaardingen ligt het percentage ook hoger: hier hebben 57 personen een boete gekregen. Dat betekent 7,8 boetes per 10.000 inwoners.

Lees verder onder kaart >

Nederland

Op onderstaande kaart kun je zien hoeveel coronaboetes in heel Nederland zijn uitgeschreven. Het gaat hier om boetes die zijn uitgeschreven door handhavers in dienst van de gemeente. Let op: niet van elke gemeente zijn deze gegevens bekend.

Per 1 juli zijn de coronamaatregelen iets meer versoepeld. Ben je kwijt wat nu wel en niet mag? Hier staan alle nieuwe maatregelen voor je op een rij.

Lees ook:

Terras Verward Hoogstraat

Deze 7 terrassen werden er beter op ‘dankzij’ de coronamaatregelen

Terrasvlonders, meer groen en autovrije straten. De stad voelt op sommige plekken alsof het Koningsd...
Terrasvlonders in regen

Je zit op een terras en ineens breekt het noodweer los: mag je binnen schuilen?

Sinds 1 juni zijn de terrassen weer open en daar genieten we enorm van. Maar tijdens de zomerse dage...
Rotterdam skyline Guido Pijper

Dit gaat er vanaf 1 juli veranderen in Rotterdam + reacties uit de stad

Groen licht: de coronamaatregelen worden per woensdag 1 juli verder versoepeld. Zelfs nog meer dan o...

Meer over

Corona Nieuws

adv.