Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Winkelen in Alexandrium: parkeren, openingstijden en meer

Door Wouter Vocke 1 november 2019

In Rotterdam kun je shoppen tot je erbij neervalt. Wij nemen de verschillende Rotterdamse winkelgebieden onder de loep. Deze keer gaan we winkelen in het grootste winkelcentrum van Rotterdam: Alexandrium Shopping Center!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Zo kom je er

Alexandrium is echt mega-goed bereikbaar. Kom je met de auto? Da’s mooi: het ligt namelijk pal naast de snelweg A20 (afrit 16 – Capelle aan den IJssel) en de A16 is ook niet ver weg (afrit 27 – Pr. Alexander).

Met het openbaar vervoer naar Alexandrium is ook supermakkelijk: metrolijnen A en B stoppen bij de stations Oosterflank en Alexander. Buslijnen 30, 31, 35, 36 en 37 stoppen ook bij station Alexander, net als de streekbussen 175 (Waddinxveen) en 190 (Gouda).

Kom je van nóg verder weg? Dan kun je met de trein: de NS stopt namelijk ook op station Rotterdam Alexander. Hier pak je een paar keer per uur de trein richting Gouda en Utrecht. Goed om te weten: iedere intercity en sprinter van Rotterdam naar Utrecht (en vice versa) stopt hier.


Meer over Alexandrium Shopping Center ontdekken?

Alexandrium Shopping Center winkelcentra

Gesloten09:00 - 18:00

Korte Poolsterstraat 2, Rotterdam

Bekijk meer:winkelcentra

Meer over Alexandrium Megastores ontdekken?

Alexandrium Megastores winkelcentra

Gesloten09:00 - 18:00

Watermanweg 301, Rotterdam

Bekijk meer:winkelcentra

Meer over Woonmall Alexandrium ontdekken?

Woonmall Alexandrium cadeauwinkels

Gesloten10:00 - 17:30

Watermanweg 231, Rotterdam

Bekijk meer:cadeauwinkels

Openingstijden Alexandrium Shopping Center

Iedere zondag is koopzondag in Alexandrium. En de koopavond is traditioneel op vrijdagavond. De openingstijden:

 • Maandag 09.30 tot 18.00 uur
 • Dinsdag 09.30 tot 18.00 uur
 • Woensdag 09.30 tot 18.00 uur
 • Donderdag 09.30 tot 18.00 uur
 • Vrijdag 09.30 tot 21.00 uur
 • Zaterdag 09.30 tot 18.00 uur
 • Zondag 12.00 tot 18.00 uur

Let wel: dit zijn de algemene openingstijden van Alexandrium. Per winkel kan het verschillen.

Openingstijden Alexandrium tijdens feestdagen

Koningsdag, Tweede kerstdag, Tweede paasdag en Tweede pinksterdag is Alexandrium geopend, op deze dagen worden de winkeltijden van zondag aangehouden.

Extra koopavonden

Tijdens Black Friday (in 2019 op 29 november) is Alexandrium geopend tot 22.00 uur. Voor kerst zijn er ook altijd wel een of meerdere koopavonden, in 2019 op maandag 23 december.

Alexandrium gesloten

Op deze dagen is Alexandrium Shopping Center gesloten:

 • 1 januari (Nieuwjaarsdag)
 • Eerste paasdag
 • Eerste pinksterdag
 • 25 december (Eerste kerstdag)

Parkeren bij Alexandrium

Alexandrium

Kom je met de auto naar Alexandrium? Dan kun je parkeren in één van de vier parkeergarages. In totaal is daar plaats voor 2.330 auto’s!

 • Parkeergarage Alexandrium Noord
 • Parkeergarage Alexandrium Zuid (Oosterhof)
 • Q-Park Megastores Alexandrium II (geen garage, maar buitenplaatsen)
 • Q-Park Woonmall Alexandrium III

Parkeren bij Alexandrium

Parkeertarieven Alexandrium

 • Parkereergarage Noord en Zuid: het eerste tot en met het derde uur €0,22 per 10 minuten. Het vierde uur en verder €0,60 per 10 minuten. Een dagkaart kost je €25,-.
 • Parkeerplaatsen Woonmall Alexandrium II: de eerste 184 minuten betaal je €0,50 per 23 minuten. Daarna per 23 minuten €1,50.
 • Parkeergarage Alexandrium III: de eerste 200 minuten betaal je €0,50 per 25 minuten. Daarna per 25 minuten €1,50.

Let op: Betalen kan in parkeergarages Noord en Zuid van Alexandrium Shopping Center alleen met pin.

Parkeren in de wijk

In de wijk direct rondom Alexandrium (in Oosterflank) kun je niet stiekem gratis staan: ook hier is het betaald parkeren. DIt is parkeerzone 400.

Gratis parkeren Alexandrium

Niet vies van een klein stukje lopen? In de wijk Het Lage Land kun je gewoon gratis parkeren. Net als verderop in Oosterflank, of onder de A20 door – richting de Kruidenbuurt in Ommoord.

Parkeren Alexandrium

Fietsenstalling Alexandrium

Alexandrium
Bron: Google Maps

Bij Alexandrium Shopping Center zijn genoeg mogelijkheden om je fiets te parkeren. Zo kun je bijvoorbeeld tussen de Woonmall en de Megastores gebruik maken van een door camera bewaakte fietsenstalling. Ook voor de ‘winkelsatelliet’ (dat is het stuk tussen Alexandrium I en II, vlakbij de Burger King) en op het Prins Alexanderplein zijn bewaakte fietsenstallingen.

Bij Station Alexander kun je ook nog een OV-Fiets pakken, mocht je daar behoefte aan hebben.

Alexandrium I, II en III

Hoe zit het nou precies met Alexandrium I, II en III? En wat zijn nou de megastores en waar zit de woonmall? Dat zullen we hier even uitleggen.

Alexandrium Shopping Center

In de volksmond ook wel bekend als de Oosterhof. In 1984 opende deze typische jaren ’80 mall. Hier vind je alle ‘gewone’ winkels en meest gangbare winkelketens. Parkeren doe je in parkeergarage Zuid of Noord – gewoon onder de winkels. Toen het winkelcentrum werd uitgebreid veranderde de Oosterhof in ‘Alexandrium I‘.

Alexandrium Megastores

In 1996 werd het winkelcentrum uitgebreid met de zogenaamde Megastores en werd de naam van het winkelcentrum officieel veranderd in Alexandrium, omdat Oosterhof niet meer van deze tijd was. De megastores kregen de naam Alexandrium II. De naam zegt het al: megastores zijn grote, ruime winkels met meerdere verdiepingen. Het hele gebouw is eigenlijk een grote rechthoekige doos met een gebogen blauwe metalen voorgevel, die is behangen met enorme neonuitvoeringen van de logo’s van de winkels die er zitten. Parkeren kan voor de deur op de betaalde parkeerplaats – maar die is niet zo groot als de andere garages. Vol = vol.

Woonmall Alexandrium

Een jaar later, in 1997, werd Alexandrium III geopend: de woonmall. Hier zitten (je raadt het nooit) alleen maar woonwinkels. Het winkelcentrum bestaat uit drie lagen, die met liften en roltrappen te bereiken zijn, die kriskras door elkaar heen lopen. Op het dak van de woonboulevard zijn 1000 parkeerplaatsen.

Winkelaanbod

De rij voor Alexandrium Shopping Center

Alexandrium Shopping Center is het grootste winkelcentrum van Rotterdam, en één van de grootste in Nederland. In Alexandrium I vind je maar liefst 140 winkels. Buiten bij Alexandrium II vind je 16 megastores. In Alexandrium Woonmall zitten 55 (woon)winkels.

Winkels in Alexandrium

Welke niet, zou je bijna zeggen! Alle grote ketens vind je in Alexandrium Shopping Center – vroeger bekend als de Oosterhof en later Alexandrium I. Een paar namen die je hier vindt: Hema, Primark, Bruna, C&A, Douglas, ICI Paris, Zara, Sting en H&M. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook gewoon naar Albert Heijn! Bij Alexandrium Megastores (Alexandrium II) zitten onder andere een grote Blokker, Media Markt, Casa, Prénatal en Pet’s Place. In de Woonmall Alexandrium (Alexandrium III) vind je de grote woonwinkels à la Montèl, Bruynzeel, Beter Bed en Rivièra Maison – maar ook een paar unieke zaken.

Plattegrond Alexandrium

Er is teveel om op te noemen, waarom neem je niet zelf een kijkje? Klik hier voor een plattegrond van Alexandrium. En voor al het winkelnieuws kun je indebuurt natuurlijk in de gaten houden 😉

Deze sneakerwinkel opent binnenkort in Alexandrium

Ha, wat fijn! Er opent van alles in Alexandrium: van allemaal leuke horecazaken tot binnenkort een s...

Deze bekende lingeriewinkel opent binnenkort in Alexandrium

Intertoys Alexandrium is overgegaan naar een nieuwe speelgoedwinkel

Eten en drinken bij Alexandrium

Five Guys Alexandrium

Van winkelen krijg je trek! Zo’n beetje alle Amerikaanse fastfoodgiganten zitten in Alexandrium: Starbucks, McDonalds, Burger King, Kentucky Fried Chicken – we missen alleen de Pizza Hut 😉 Maar je kunt sinds 2018 wél naar Five Guys. Een Brammetje halen bij Bram Ladage kan ook gewoon, of een lekker pasteitje of resoles bij Toko Liem. Liever even zitten? Dan kun je bijvoorbeeld bij La Place terecht. Nóg uitgebreider eten? Dan kun je bij de megastores naar Shabu Shabu of bij de woonmall naar Asia – kun je lekker van de teppan yaki grill eten!

Voor een volledig overzicht van wat je kunt eten in en om Alexandrium kun je hier klikken.

Lees ook:

Deze bekende bagels-zaak opent binnenkort in Alexandrium

Lekker! Wij zijn dol op bagels en daarom worden wij blij van dit nieuws. Bagels & Beans opent binnen...

Deze bekende lingeriewinkel opent binnenkort in Alexandrium

Er fashionable uitzien lukt ons in Rotterdam prima. Maar dat begint al bij je ondergoed. En dan is e...

Intertoys Alexandrium is overgegaan naar een nieuwe speelgoedwinkel

Deze sneakerwinkel opent binnenkort in Alexandrium

Zo is Zevenkamp aan zijn naam gekomen

Tussen de flats en het groen: wonen in Ommoord is lang zo gek niet

Prinsheerlijk wonen in Prinsenland: soms is een beetje saai helemaal niet erg!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.