Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De West-Kruiskade: dit zijn onze favorieten in deze multiculturele straat

Door Faayyaaz van Dijk 16 juli 2019

De West-Kruiskade is een multiculturele verlenging van het centrum. Veel mensen vergeten dit stukje, terwijl er genoeg zaakjes te vinden zijn waar je lekker kunt eten. En daarnaast kun je er ook een aantal winkels vinden waar je je boodschappen kunt halen. Wij zetten een paar favorieten op een rij.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Pho

View this post on Instagram

COM SUON NUONG grilled pork shop

A post shared by JerrY Liu (@jerry.liu51) on

Op de eerste hoek van de West-Kruiskade loop je gelijk tegen restaurant Pho aan. Hier kun je genieten van de Vietnamese keuken (en noodles). Verwacht goi cuon (Vietnamese loempia’s), gewokte gerechten en desserts waarvan je niet wist dat ze bestonden: suong sa, een soort drillende pudding in verschillende kleurtjes. De Vietnamese pannenkoeken zijn ook zeker het proberen waard.


Meer over Pho Vietnamese restaurant & Noodle bar ontdekken?

Pho Vietnamese restaurant & Noodle bar bars

Geopend12:00 - 22:00

West-Kruiskade 1A, Rotterdam

Bekijk meer:bars

Wah Nam Hong

Wah Nam Hong

Wah Nam Hong is een toko waar je terecht kunt voor je tropische boodschappen. Natuurlijk, je kunt tegenwoordig ook veel vinden in de Albert Heijn, maar in deze toko waan je je echt in het buitenland. De prijzen liggen trouwens ook stukken lager. Je vindt er verschillende sauzen, kruiden, groenten, lekkers en meer. Wij nemen graag een kijkje in de diepvries voor dim sum. Die dim sum-manden verkopen ze er trouwens ook.


Meer over Wah Nam Hong (West-Kruiskade) ontdekken?

Wah Nam Hong (West-Kruiskade) boodschappen

Geopend12:00 - 18:00

West-Kruiskade 4, Rotterdam

Bekijk meer:boodschappen

Takumi

Takumi op de West-Kruiskade mag je eigenlijk ook niet voorbijlopen, want wat kun je daar lekker eten. Je vindt er verschillende gerechten op de kaart: van rijstgerechten tot een ramen-menu en aparte Takumi drankjes. De spicy kara ebi miso ramen is bizar lekker, zeker een aanrader. Je krijgt dan een miso soep met garnalen, gefrituurde kip en wat groenten. OH! En de pittige gyoza moet je ook echt proberen.


Meer over Takumi Düsseldorf ontdekken?

Takumi Düsseldorf restaurants en horeca

Geopend12:00 - 21:30

West-Kruiskade 9b, Rotterdam

Bekijk meer:restaurants en horeca

Soi3

Een Rotterdammer van de Week zei het al een keer eerder: Soi3 moet je echt bezoeken als je trek hebt in de Thai keuken. Op de kaart vind je typische (en lekkere) Thai gerechten. De Pad Thai is zeker de moeite waard en eigenlijk zijn alle soepen op de kaart heerlijk, vol van smaak. Spontaan watertanden aan de gedachte alleen al. Ze verkopen er trouwens ook biertjes uit verschillende landen. Als dat je ding is… Doen!


Meer over Soi3 ontdekken?

Soi3 thaise restaurants

Gesloten17:30 - 21:30

West-Kruiskade 63A, Rotterdam

Bekijk meer:thaise restaurants

Toko-Kondreman

Radjoe Art
Roti met kouseband, kipfilet en aardappelen. | Foto’s: Wouter Vocke

Toko-Kondreman is een ander soort toko dan Wah Nam Hong. De producten die je hier vindt gebruik je vooral in de Surinaamse keuken. Je vindt er verse cassave, bakbanaan, zoete aardappels, kousenband, taugé en nog meer geweldige producten waarmee je een lekker Surinaams gerecht op tafel kunt zetten. Heb je altijd een keer roti of saoto soep willen maken? Ga hier dan zeker langs! Je vindt alle producten die je nodig hebt.


Meer over Toko-Kondreman ontdekken?

Toko-Kondreman boodschappen

West-Kruiskade 67-A, Rotterdam

Bekijk meer:boodschappen

Slagerij Schell

Foto: Slagerij Schell

Een slagerij in dit lijstje? Waarom zouden wij een slagerij in dit lijstje opnemen. Slagerij Schell is begonnen in 1796 en staat bekend als de oudste slagersfamilie van Rotterdam. Ze hebben er aparte afdelingen voor varkensvlees, rundvlees, kalfs-, lams- en geitenvlees en voor gevogelte. Dit omdat ze ook rekening willen houden met verschillende culturen. Daarnaast zijn de mensen die er werken superlief. Vlees nodig voor je barbecue? Ga even langs.


Meer over Slagerij Schell ontdekken?

Slagerij Schell slagers

Vandaag gesloten

West-Kruiskade 69, Rotterdam

Bekijk meer:slagers

Zumo Outlet Store

Dit is een beetje een insidertip. Want veel mensen weten dit niet. Ken je de herenkledingzaak Fittz? Fijne zaak joh… Je vindt er net wat apartere herenkleding, maar de prijzen liggen soms (niet in de sale) een tikkeltje hoger. Bij de Zumo Outlet Store op de West Kruiskade vind je de oudere collecties of sale-collecties die niet zijn verkocht van Fittz. Dezelfde stijl, maar dan voor een kleiner prijsje. Aanrader!


Meer over ZUMO OUTLET STORE ROTTERDAM ontdekken?

ZUMO OUTLET STORE ROTTERDAM outlets

Geopend13:00 - 18:00

West-Kruiskade 83, Rotterdam

Bekijk meer:outlets
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.