Rotterdam

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

The Big Five: Dingen die elke Rotterdammer gedaan moet hebben

Door Wouter Vocke 17 maart 2018

Elk land en elke stad heeft een paar bezienswaardigheden die zulke toeristenmagneten zijn dat je er niet omheen kunt. Rotterdam heeft natuurlijk ook een paar bekende trekpleisters waar niet alleen toeristen komen, maar waar elke Rotterdammer op zijn minst wel eens is geweest. Of anders gauw heen zou moeten gaan! Wij hebben vijf van de grootste publiekstrekkers voor je op een rijtje gezet: Rotterdams eigen Big Five.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Euromast

Zeg je Rotterdam, dan zeg je Euromast. Met zijn 185 meter natuurlijk een van dé bezienswaardigheden van de stad. Gebouwd als uitkijktoren voor de Floriade in 1960, en sindsdien onlosmakelijk verbonden met de stad en de wederopbouw. Iedere Rotterdammer moet op zijn minst één keer in zijn leven op dit icoon van de stad zijn geweest.


Meer over Euromast ontdekken?

Euromast bezienswaardigheden

Geopend10:00 - 23:00

Parkhaven 20, Rotterdam

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Spido

De Spido! Wie is er niet groot mee geworden..? Iedere Rotterdammert heeft wel eens een boottochtje gemaakt met de Spido. Jij toch ook wel? Met je ouders of opa en oma, inclusief een mooie foto van de fotograaf bij de loopplank. Met je schoolklas of met een verjaardagspartijtje. En sowieso vaste prik als er mensen uit een andere stad op bezoek komen natuurlijk. Relaxed vanaf het dek de skyline en de havens bewonderen, ja toch! Al bijna 100 jaar een begrip in Rotterdam.


Meer over Koninklijke Spido ontdekken?

Koninklijke Spido vrijetijd en uitgaan

Geopend09:00 - 17:00

Willemsplein 85, Rotterdam

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Diergaarde Blijdorp

(Foto: Diergaarde Blijdorp)

Een beetje stad heeft natuurlijk ook een dierentuin. En Rotterdam heeft er niet zomaar een, maar eentje die voor het tweede jaar op rij is uitgeroepen tot beste dierentuin van de Benelux! Van 1857 tot 1940 lag de Diergaarde midden in de stad (zo’n beetje waar nu het centraal station staat), om daarna naar de huidige locatie te verhuizen. Het hele jaar kun je er op ontdekkingsreis door alle werelddelen, binnen en buiten. Het schitterende oceanium is alleen al een bezoek waard, en wat te denken van één van Rotterdams beroemdste inwoners: Bokito!


Meer over Diergaarde Blijdorp ontdekken?

Diergaarde Blijdorp vrijetijd en uitgaan

Geopend09:00 - 17:00

Blijdorplaan 8, Rotterdam

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan

Boijmans-Van Beuningen

Foto: Wouter Vocke
Foto: Wouter Vocke
Foto: Wouter Vocke
Foto: Wouter Vocke
Foto: Wouter Vocke

Wat ons betreft één van de beste musea van het land. Wat? Van Europa! Boijmans lijkt altijd een beetje in de schaduw te staan van bijvoorbeeld het Rijksmuseum, Van Gogh Museum of Mauritshuis. Maar de collectie doet hier absoluut niet voor onder! Van middeleeuwse kunst tot Dali en Magritte. Van Rembrandt en Picasso tot Monet en Rothko en sculpturen van Rodin tot Richard Serra. Maar ook barokke kasten en stoelen van Charles en Ray Eames. Boijmans beslaat alle belangrijke perioden uit de kunstgeschiedenis en heeft enkele geweldige topstukken. En het gebouw, de omliggende tuin en het hele Museumpark zijn natuurlijk ook een pláátje!


Meer over Museum Boijmans-Van Beuningen ontdekken?

Museum Boijmans-Van Beuningen Permanent gesloten

Museumpark 18, Rotterdam

Bekijk meer:Permanent gesloten

De Markthal

(Foto: Ossip van Duivenbode)
Foto: Daria Scagliola en Stijn Brakkee
(Foto: Ossip van Duivenbode)
(Foto: Ossip van Duivenbode)

Over bezienswaardigheden gesproken zeg. Uit heel de wereld komen mensen kijken hoe wij hier in Rotterdam dat enorme ding hebben neergezet: De Markthal! Of Koopboog, zo u wilt. Je kunt er niet omheen, dit nieuwste icoon. Hij is geopend in het najaar van 2014 maar nu al niet meer weg te denken uit de stad. En gaaf dattie is! Recht tegenover die kekke kubuswoningen, pak je die ook meteen even mee. The place to be voor je bara kip kerrie, gedroogde Franse worst, Spaanse jamón, donuts of sushi. Je kunt er uit eten of borrelen. Of je gaat er gewoon heen voor je dagelijkse boodschappen.


Meer over Markthal ontdekken?

Markthal bezienswaardigheden

Geopend10:00 - 20:00

Ds. Jan Scharpstraat 298, Rotterdam

Bekijk meer:bezienswaardigheden
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.